Prepoznajete li bivšeg fudbalera na fotografiji? Sin mu postao zvijezda Premijer lige

1
Radiosarajevo.ba
Prepoznajete li bivšeg fudbalera na fotografiji? Sin mu postao zvijezda Premijer lige
Foto: Facebook / Milorad Bilbija, legendarni fudbaler Borca

Nemanja Bilbija, napadač Zrinjskog, završava prvi dio sezone kao vodeći strijelac Premijer lige Bosne i Hercegovine, ostavljajući neizbrisiv trag u svijetu bh. fudbala.

Osim što dominira na terenu, malo je poznato da je Nemanja nasljednik fudbalskog talenta iz svoje porodice, svog oca Milorada Bilbije, proslavljenog fudbalera banjalučkog Borca.

Milorad Bilbija, član generacije Borca koja je 1988. osvojila Kup maršala Tita, ostavio je neizbrisiv pečat u historiji bh. fudbala, dodatno osvajanjem Mitropa kupa 1992. godine.

Rijedak prirodni fenomen nalazi se u pritokama Sane: Ovo će oduševiti mnoge u BiH

Rijedak prirodni fenomen nalazi se u pritokama Sane: Ovo će oduševiti mnoge u BiH

Njegov sin Nemanja, nastavljajući porodičnu tradiciju, postao je jedan od najboljih fudbalera u Premijer ligi BiH, dokazujući se kao ključni igrač Zrinjskog.

Nemanja Bilbija nije samo prvi strijelac trenutne sezone, već i rekorder po broju postignutih golova u historiji Premijer lige BiH. Njegov doprinos Zrinjskom i bh. fudbalu općenito je nemjerljiv, a njegova sposobnost postizanja golova postavlja ga među najistaknutije igrače u zemlji.

Osim klupske uspješnosti, Bilbija je također reprezentativac Bosne i Hercegovine, predstavljajući zemlju na međunarodnom nivou. Iako još nije postigao gol za nacionalni tim, njegova uloga u napadu doprinosi timskim naporima.

Nemanja Bilbija
Foto: HŠK Zrinjski: Nemanja Bilbija

Nemanja Bilbija, sinonim za golgeterski instinkt i fudbalsko majstorstvo, nastavlja graditi svoj naslijeđeni fudbalski put, ostavljajući snažan pečat u historiji bh. sporta. Njegovo ime će sigurno ostati urezano u sjećanju ljubitelja fudbala kao jednog od najvećih strijelaca u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije