Još jedna očajna utakmica: Željezničar poražen i od Neretvanca

2
Radiosarajevo.ba
Još jedna očajna utakmica: Željezničar poražen i od Neretvanca
FOTO: Facebook / Željezničar poražen od ekipe Neretvanca rezultatom 1:0

Fudbaleri Željezničara su u drugoj prijateljskoj utakmici u okviru priprema za proljetni dio sezone poraženi od ekipe Neretvanca rezultatom 1:0.

Za razliku od susreta sa Međugorjem prije četiri dana, ova utakmica je odigrana u dnevnom terminu i u mnogo boljim uslovima. Sunčano vrijeme bez padavina, te teren sa umjetnom travom, nisu bili prepreka za solidnu fudbalsku predstavu koja se očekivala.

Međutim, umjesto solidne fudbalske predstave, posebno za navijače Željezničara koji su ovaj susret pratili u direktnom prijensu na My TV, viđeno je još jedno očajno izdanje fudbalera najtrofejnijeg bosanskohercegovačkog kluba.

Preminuo veliki prijatelj Ćire Blaževića: Izet Nalić 'Grmalj' napustio nas je u 93. godini

Preminuo veliki prijatelj Ćire Blaževića: Izet Nalić 'Grmalj' napustio nas je u 93. godini

“Plavi” su utakmicu počeli u sastavu:  Muftić, Cocalić, Selimović, Radinović, Galić, Radovac, Karić, Štilić, Amoah, Drljo i Krpić.

Izuzev što nisu primili gol u 20. sekundi utakmice, igrači Željezničara su od početka igrali gotovo identično kao i protiv Međugorja: veći posjed lopte, igra uglavnom između vrha šesnaesterca i polovine terena koja pripada protivniku, te bez konkretnih prilika. I tako kroz cijelo prvo poluvrijeme.

Može se jedino izdvojiti udarac danas najagilnijeg igrača “Plavih”, Andrije Drlje, iz 32. minute kada lopta pogađa stativu.

Sa druge strane fudbaleri Neretvanca nisu često dolazili pred gol Željezničara, ali vrijedi izdvojiti šut Boatenga Jordana sa distance iz 30. minute kojeg je uspješno odbranio Vedad Muftić.

Također, treba istaknuti i to da je Vahid Selimović zbog jednog udarca u glavu morao napustiti igru u 19. minuti, a zamijenio ga je Amar Drina.

Željezničar je drugo poluvrijeme započeo u sastavu:  Mulalić, Drina, Dubačkić, Šemdin, Efendić, Mekić, Biber, Fočo, Radaković, Babaluk, Gasal, piše Sport centar.

Aliko je bilo promjena u sastavu Željezničara, igra je ostala jednako očajna i u drugom poluvremenu.

To su u 57. minuti iskoristili igrači Neretvanca, ekipe koja se takmiči u trećem rangu hrvatskog fudbala, te su preko Zubca došli u vodstvo od 1:0. Nakon jednog dobrog prodora i šuta prema golu, lopta se odbija do Zubca koji sa sedam metara natrčava i postiže pogodak.

Tek nakon što su došli u rezultatski zaostatak, fudbaleri Željezničara su postali agilniji i opasniji. Uslijedile su dobre prilike Drine, Babaluka i Zubanovića, ali pogotka nije bilo. Na drugoj strani Zubac se također našao u jednoj dobroj prilici, ali golman Željezničara brani njegov šut.

U finišu utakmice nije bilo ozbiljnijih prilika, obje ekipe su jedva čekale da se susret završi, te je tako Neretvanac došao do pobjede koju će dugo pamtiti.

Željezničaru na proljeće predstoji borba za opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a sudeći po do sada prikazanome, ta borba će biti izrazito teška, a pitanje je da li su toga svjesni fudbaleri i rukovodstvo “Plavih” sa Grbavice…

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije