Samir Radovac novi igrač Željezničara

0
Radiosarajevo.ba
Samir Radovac novi igrač Željezničara
Foto: EPA - EFE / Samir Radovac

Centralni veznjak Samir Radovac novo je pojačanje fudbalskog kluba Željezničar u proljetnom dijeli sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Samir Radovac (27) na Grbavicu stiže kao slobodan igrač, a sve je postalo jasno nakon što je u srijedu, 17. januara, uspješno prošao ljekarske preglede. Očekuje se da će u toku dana i klub zvanično objaviti potpisivanje novog pojačanja u zimskom prijelaznom roku.

Ono što je posebno zanimljivo u ovom transferu je činjenica da Radovac potiče iz omladinske škole fudbalskog kluba Sarajevo, odakle je još kao kadet 2012. godine prekomandovan u prvi tim.

SDP o sastanku SDA u Mostaru: 'Moramo odgovoriti na spinovanje'

SDP o sastanku SDA u Mostaru: 'Moramo odgovoriti na spinovanje'

Narednih sedam godina igrao je za klub s Koševa, bio je i kapiten, a vrhunac mu je bio 2016. godine kada mu je tržišna vrijednost dosezala i više od milion eura.

Potom je uslijedio pad koji je rezultatirao odlaskom u Olimpik 2019. godine, odakle je otišao u grčku PAS Gianninu.

Saznajemo: Nekada najbolji igrač Premijer lige BiH u pregovorima sa Željezničarom

Saznajemo: Nekada najbolji igrač Premijer lige BiH u pregovorima sa Željezničarom

Prije četiri godine vratio se u Velež gdje je s dosta uspjeha igrao do prošlog januara kada je prešao u Novi Pazar. Međutim, tu se nije puno zadržao i u septembru prošle godine prešao je u grčki GS Ilioupolis gdje je bio samo tri mjeseca u kojima je zabilježio osam nastupa.
 
Redovno je igrao za sve omladinske selekcije BiH, a za mladu reprezentaciju naše države upisao je tri nastupa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije