Preminuo otac Zlatka Dalića. Selektor Hrvatske se vratio u BiH

2
Radiosarajevo.ba
Preminuo otac Zlatka Dalića. Selektor Hrvatske se vratio u BiH
Foto: EPA / Preminuo otac Zlatka Dalića. Selektor Hrvatske se vratio u BiH

Selektor hrvatske reprezentacije, Zlatko Dalić, otputovao je u Livno nakon što mu je preminuo otac Ivan Dalić, objavio je Hrvatski nogometni savez na svojim službenim stranicama.

"S velikom tugom primili smo ovu vijest o odlasku Zlatkovog oca. Zlatku i njegovoj porodici izražavamo najdublje saučešće te mu poručujemo da cijela hrvatska nogometna porodica stoji uz njega u ovom teškom trenutku", poručili su iz Saveza.

"Želimo mu da malu utjehu pronađe u tome što je otac otišao izuzetno ponosan na sve ono što je Zlatko postigao u životu, kakav je postao čovjek i kakvu je porodicu sagradio. Neka Ivan počiva u miru Božjem", poručio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić, pozvavši medije i javnost da poštuju privatnost izbornika Dalića u ovom trenutku.

Preminuo je Velibor Džarovski, kontroverzni 'kralj fudbala' bivše Jugoslavije

Preminuo je Velibor Džarovski, kontroverzni 'kralj fudbala' bivše Jugoslavije

Kustić će predvoditi delegaciju HNS-a na posljednjem ispraćaju u Livnu, a do povratka selektora u reprezentativni kamp, reprezentaciju će voditi Dalićev stručni štab.

Pred reprezentacijom Hrvatske su četiri izuzetno zahtjevne utakmice u Ligi nacija.

U narednih desetak dana Vatreni će dva puta igrati protiv moćne Francuske, te po jednom sa Austrijom i Danskom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije