Krupa zaustavila prvaka, Vitez odnio bodove s Bilinog polja

Radiosarajevo.ba
Krupa zaustavila prvaka, Vitez odnio bodove s Bilinog polja
Tri utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrane su danas u terminu od 16 sati. Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine mostarski Zrinjski osvojio je bod na gostovanju u Krupi.

Čelik - Vitez 0:1

Čelik je protekle sedmice napustio trener Kemal Alispahić, a danas su na klupi zeničkog tima bili Kamberović i Hrustanović.

Prvo poluvrijeme je donijelo dosta otvorenu igru na obje strane, a dvije prave šanse su propustili domaći. U oba navrata je pokušao Salčinović, u 23. i 38. minuti, no nije uspio savladati golmana gostiju. Zeničani su postigli gol u 50. minuti, no koji je poništen radi nedozvoljene pozicije. U 66. minuti velika šansa za Vitez. Sjajno je šutirao Livančić, no lopta odlazi pored gola. U 73. minuti susreta Vitez dolazi do vodstva, a strijelac je Kokot.

Krupa - Zrinjski 0:0

Aktuelni prvak je danas gostovao u Krupi. Prvo poluvrijeme nam nije ponudilo baš ništa, čak niti jednu polupriliku na obje strane, tako da je rezultat na pauzi glasio 0:0. U drugom dijelu ista slika na terenu kao i u prvom dijelu. Plemići su bili nešto konkretnija ekipa, no pravih šansi jednostavno nije bilo. Konačan rezultat glasio je 0:0, a Zrinjski je tako upisao 20. bod.

Radnik - Široki Brijeg 2:1

Prvu šansu na utakmici je imao Janković u 10. minuti, no nije bio precizan pa je ostalo 0:0. Široki dolazi do vodstva iz prve prave prilike. Krstanović je bio siguran realizator jedanaesterca u 22. minuti. Na prvu narednu veliku šansu smo čekali do 58. minute. Obradović je mogao poravnati rezultat, no ostalo je 0:1. Nedugo nakon toga Janković pogađa mrežu Širokog Brijega za 1:1, a potom je crveni karton zaradio Ivan Sesar. Radnik do tri boda dolazi u sudijskoj nadoknadi vremena. Obradović je izborio jedanaesterac, a za 2:1 pogodio Kojić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije