Mladost i dalje bez poraza: Plavi odnijeli bod iz Doboja kod Kaknja

Radiosarajevo.ba
Mladost i dalje bez poraza: Plavi odnijeli bod iz Doboja kod Kaknja
Fudbalski klub Željezničar gostovao je danas kod Mladosti iz Doboja kod Kaknja u devetom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Susret je završen rezultatom 0:0.

Prvu priliku na susretu imao je Željezničar u petoj minuti susreta, ali udarac Jahić nije precizan. U 28. minuti nova prilika za Plave. Ovaj put šutirao je Križman nakon ubačaja Radinovića, ali lopta odlazi pored gola Hadžića.

Dvije minute kasnije prilika za Mladost. Šutirao je Brkić, ali je siguran Kjosevski. Posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je Željezničar. Stanić je dodao do Križmana, ovaj ubacio za Lendrića, ali njegov udarac brani Hadžić.

Prvu ozbiljniju priliku u nastavku susreta imala je Mladost. Brkić je šutirao s vrha kaznenog prostora, ali još jednom je siguran Kjosevski. Izuzetno lošu utakmicu gledali smo u nastavku susreta. Fudbaleri Željezničara lijepo su kombinovali u 72. minuti, ali je Hadžić ostao nesavladan.

U 79. minuti prilika za Plave. Pokušali su Križman, Radinović i Lendrić, ali je odbrana domaćih tri puta blokirala udarce gostiju. U 86. minuti Lendrić se ne snalazi dobro pred golom Mladosti. Lopta se odbila od njega, a bio je u dobroj poziciji. Rezultat se nije mijenjao do kraja susreta.

Mladost iz Doboja kod Kaknja i dalje je jedina ekipa bez poraza u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije