Premijer liga BiH: U derbiju kola FK Velež pobijedio FK Željezničar na Grbavici

3
Radiosarajevo.ba
Premijer liga BiH: U derbiju kola FK Velež pobijedio FK Željezničar na Grbavici
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Željezničar - Velež

Poslije reprezentativne pauze, u 24. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine danas, 29. marta FK Željezničar je dočekao FK Velež na Grbavici, a do pobijede je došao mostarski tim Velež rezultatom 1:0.

FK Velež je poveo u 54. minuti tako što je Haskić uposlio Halilovića, koji je lijepo pogodio.

Na prvo poluvrijeme na stadionu "Grbavica" se otišlo neriješenim rezultatom, a FK Željezničar je bio nešto bolji, no nedovoljno za prednost.

Potvrđena optužnica protiv Anela Bećirovića zbog ubistva Emire Maslan

Potvrđena optužnica protiv Anela Bećirovića zbog ubistva Emire Maslan

Najvatreniji navijači FK Željezničar su istakli transparent gdje su citirali nedavno preminulog akademika Abdulaha Sidrana: " Većina Sarajlija tradicijski navija za Želju"

Najvatreniji navijači FK Velež također su istakli transparent kojim su poslali poruku čelnicima FK Željezničara: "U 'srpski svet' ste utopili svoje plave snove, zar se sada 'patriote' sa četnicima vole?"

U narednom kolu, 6. aprila, FK Željezničar putuje na gostovanje u Doboj protiv Sloge na stadionu Luke, a na stadionu Rođeni  FK Velež dočekuje prvoplasiranog FK Borca.

Poslije ove utakmice FK Željezničar se nalazi na 11. mjestu sa 23 osvojenih bodova, a FK Velež na 3. mjestu sa 42 osvojena boda.

Standings provided by Sofascore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije