Premijer liga BiH: Sarajevo gostuje u Trebinju, derbi u Širokom Brijegu

0
N. Žunić
Premijer liga BiH: Sarajevo gostuje u Trebinju, derbi u Širokom Brijegu
Foto: Scsport / FK Sarajevo

Subotnjim programom se nastavlja 26. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, a najzanimljiviji meč će se igrati u Širokom Brijegu, gdje gostuje Borac iz Banja Luke. 

Ukupno se četiri meča igraju u subotu, 15. aprila. Tri utakmice počinju u 16 sati, a sastaju se Leotar-Sarajevo, Igman Konjic-Sloboda Tuzla i Sloga-Posušje. Od 18:30 se igra derbi kola, a sastaju se Široki Brijeg i Borac iz Banja Luke

FK Sarajevo na gostovanju u Trebinju traži bodove kojima bi se izjednačili na tabeli sa Željezničarom. Isto tako, pobjedom nad Leotarom bi barem na jednu sedmicu 'kupili' mir s navijačima, koji su izrazito nezadovoljni s igrama ove sezone. 

Dubrovnik udvostručio cijene: Posjetitelji plaćaju papreno za par sati parkiranja

Dubrovnik udvostručio cijene: Posjetitelji plaćaju papreno za par sati parkiranja

S druge strane, Leotaru će pokušati iskoristiti krizu u Sarajevu da dođu do bodova spasa. Trenutno su izvan zone ispadanja, ali imaju samo dva boda više od Slobode i Sloge, koji su na posljednja dva mjesta u ligi. 

Ovaj susret je jako bitan za obje ekipe, i trebao bi donijeti puno uzbuđenja

Od 18:30 se igra derbi kola. Domaći Široki Brijeg dočekuje Borac, a obje ekipe se nadaju da će se odvojiti od konkurencije za mjesta koja vode u europska takmičenja. 

Široki Brijeg je trenutno iza Veleža, ali imaju isti broj bodova i utakmicu manje. Oni bi pobjedom preskočili Borac, i tako dali sebi odličnu šansu da do kraja sezone osiguraju mjesto među prva tri tima bosanskohercegovačke Premijer lige. 

Borac bi pobjedom napravio ključni korak ka odvajanju od Veleža, Željezničara i Sarajeva, koji još uvijek gaje nade da bi mogli do drugog ili trećeg mjesta. Pobjedom bi skočili na 46 bodova, i tako bi 'bježali' pet bodova Veležu i sedam Željezničaru

Podsjetimo, u petak su odigrane dvije utakmice. Zrinjski je porazio Željezničar rezultatom 2:0, dok je Tuzla City golom u posljednjim minutama osvojila bod protiv Veleža, a rezultat je glasio 1:1

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije