Premijer liga BiH: Danas odluka o putnicima u Europu i niži rang

0
Radiosarajevo.ba
Premijer liga BiH: Danas odluka o putnicima u Europu i niži rang
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Željezničar - Široki Brijeg

Na programu Premijer lige BiH je posljednje kolo ove sezone, a danas ćemo saznati posljednjeg putnika u Europu i dvije ekipe koje napuštaju elitni rang bosanskohercegovačkog fudbala. 

Danas će na teren izaći sve ekipe u isto vrijeme, a igraju: FK Leotar - FK Široki Brijeg, FK Sarajevo - FK Igman Konjic, FK Sloboda - FK Željezničar, FK Sloga - FK Borac, FK Tuzla City - FK Zrinjski, FK Posušje - FK Velež

Ekipe koje već imaju svoje pozicije, te efektivno igraju samo za prestiž, su FK Zrinjski, FK Borac i FK Velež. Sve druge ekipe imaju određene razloge da dođu do bodova

Niti jedan od petero lovaca u Superpotjeri nije znao odgovor na ovo pitanje. Znate li ga vi?

Niti jedan od petero lovaca u Superpotjeri nije znao odgovor na ovo pitanje. Znate li ga vi?

Na vrhu tabele vodi se borba za četvrto i posljednje mjesto u europskim takmičenjima. Bore se FK Željezničar i FK Široki Brijeg. U boljoj poziciji su Plavi s Grbavice, kojima treba pobjeda kako bi osigurali nastup u Europi. Također, ako Sarajevo ispusti bodove na Koševu protiv FK Igman, Željezničar s pobjedom može i na treće mjesto

Željo može i igrati neriješeno, dok god Široki Brijeg ne pobijedi s više od tri gola razlike. Ako Željezničar izgubi, Široki Brijeg mora pobijediti kako bi tim iz Hercegovine išao u Europu. 

Što se tiče dna tabele, FK Leotar i FK Sloboda su u najtežoj poziciji. Oni igraju protiv Širokog Brijega, odnosno Željezničara, a jedino što im može pomoći je pobjeda. U slučaju bilo kojeg drugog rezultata, ovo će biti dva tima koja ispadaju. 

Iznad njih, s istim brojem bodova, nalaze se FK Posušje, FK Sloga, FK Igman i FK Tuzla City. Njima treba po bod kako bi i službeno opstali u elitnom rangu. 

Sve utakmice počinju u 17:00 sati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije