Premiership se nastavlja bez navijača, a Times piše i o terminu početka

Radiosarajevo.ba
Premiership se nastavlja bez navijača, a Times piše i o terminu početka
Foto: EPA-EFE / Wembley

Nogometni savez Engleske ponudio je kultni stadion Wembley i svoj trening-centar vodstvu Premierlige kako bi se mogla završiti sezona, javlja Times.

Prošlog mjeseca zbog pandemije koronavirusa prekinuto je englesko prvenstvo i još nije službeno objavljeno kad će se nastaviti. Times tvrdi da se nastavak prvenstva očekuje tijekom ljeta.

"U junu ili julu bi se trebale igrati utakmice. Tribine bi bile prazne. Ako se budu trebale igrati četiri utakmice dnevno na Wembleyju, onda će se to i učiniti", rekao je za Times izvor blizak čelnicima Premierlige.

Moguće je da će svaki klub morati igrati tri utakmice sedmično, a jedan od planova je da se sve utakmice odigraju u Londonu kako bi se ograničila putovanja i mogućnost širenja zaraze. Uefa očekuje da nacionalna prvenstva završe do augusta kako bi se mogla započeti nova sezona.

U trenutku prekida prvenstva Liverpool je bio uvjerljivo prvi s 25 bodova više od branitelja naslova Manchester Cityja. U nastavku sezone potrebne su mu samo dvije pobjede kako bi osvojio prvi naslov prvaka poslije 30 godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije