Predsjednik Fudbalskog saveza Engleske o povratku navijača na tribine

AA
Predsjednik Fudbalskog saveza Engleske o povratku navijača na tribine
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Greg Clarke, predsjednik Fudbalskog saveza Engleske (FA), rekao je da je teško očekivati da će se uskoro moći vidjeti navijače na tribinama tokom utakmica.

Ukoliko se uopšte nastavi Premier liga jasno je da će se zbog pandemije koronavirusa utakmice igrati bez prisustva publike. Vodstvo Premier lige čak je spremno i na mogućnost igranja bez navijača u sezoni 2020/21.

Realnost je da jednostavno ne znamo kako će stvari kretati. Ali, uz društveno distanciranje koje je potrebno još neko vrijeme suočavamo se i sa velikim promjenama u cijelom fudbalskom sistemu.. Na primjer, teško je predvidjeti da se navijači, koji su životna snaga naše igre, uskoro vrate na utakmice“, istakao je je Clarke u pismu Upravnom odboru FA-a, prenose britanski mediji.

Clarke je istakao da izvršni tim FA-a “radi na različitima scenarijima s kojima bi se potencijalno mogli suočiti kao rezultatom pandemije". Također, upozorio je da će smanjenje budžeta u iznosu od 75 miliona funti (oko 85 miliona eura) biti razumno ove godine.

“U najgorem scenariju, to bi bilo potrebno uraditi tokom sljedeće četiri godine kako bi se nadoknadio deficit u iznosu od 300 miliona funti. Jasno je da će to uticati na mnoge naše planove jer će se dotaći svakog područja igre i na projekte za koje se svi zalažemo“, pojasnio je Clarke.

Premier liga Engleske prekinuta je zbog pandemije koronavirusa 13. marta. U trenutku prekida, nakon 29 odigranih kola, Liverpool je bio vodeći sa 82 boda, čak 25 više od drugoplasiranog Manchestre Cityja, koji ima utakmicu manje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije