Predsjednik Basaksehira: Ne namjeravamo prodati Edina Višću

Anadolija
Predsjednik Basaksehira: Ne namjeravamo prodati Edina Višću
Predsjednik turskog fudbalskog kluba Basaksehira, Goksel Gumusdag, izjavio je danas da uprava tog kluba ne namjerava prodati bosanskohercegovačkog reprezentativca Edina Višću.

Komentirajući navode turskih medija o mogućem prelasku Višće iz Basaksehira u Trabzonspor, Gumusdag je za televiziju TRT Spor potvrdio da se sinoć sastao i o tom transferu razgovarao s predsjednikom Trabzonspora Muharremom Ustom.

"Mi trenutno ne namjeravamo dati Edina Višću. To smo rekli i gospodinu Usti. Višća nema problema u klubu i sretan je s nama. Prošle godine smo za njega imali ponudu od 6,5 miliona eura. Bila je to zvanična ponuda i čelniku Trabzonspora smo rekli da ne želimo ni razgovarati ispod te cijene. Usta je predlagao da plate dio odštete i daju nekog igrača u zamjenu, ali sam mu rekao da mi nismo za takvu opciju", kazao je Gumusdag.

Ističući kako se mnogo više trudi da dovodi igrače u Basaksehir, a ne da prodaje postojeće, Gumusdag je kazao da klub ove godine nastupa i u Ligi prvaka i da je sve to pokazatelj da se u klubu dobro radi.

Gumusdag je kazao da bi u Basaksehir mogao doći i holandski fudbaler Wesley Sneider, ali da je on još uvijek ugovorom vezan za Galatasaray i da je rano govoriti o tome.

Negirao je i napise turskih medija da bi kapiten Basaksehira Emre Belezoglu naredne sezone moga nastupiti za Fenerbahce, te je dodao da na stolu ni nema takve ponude.

Čelnik Basaksehira želi zadržati i mladog turskog reprezentativca Cengiza Unera, za kojeg je izdašnu ponudu poslao i engleski Manchester City.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije