Edin Višća najbolji strijelac u novoj pobjedi Basaksehira

Anadolija
Edin Višća najbolji strijelac u novoj pobjedi Basaksehira
Na nogometnim terenima u Turskoj ovog vikenda odigrano je deveto kolo Sport Toto Super lige, u okviru kojeg je novu pobjedu upisala i ekipa nogometnog reprezentativca Edina Višće, prvoplasirani Basaksehir.

Višća, koji ove sezone ima veoma važnu ulogu u igri svoje ekipe, odigrao je još jednu sjajnu utakmicu u dresu Basaksehira, postigavši dva gola u utakmici u kojoj je njegova ekipa deklasirala Akhisar rezultatom 5:1.

Utakmica je odigrana u Istanbulu, a golijadu za domaći tim otvorio je Under u 16. minuti susreta. Potom su uslijedila dva gola Edina Višće, oba na asistencije strijelca prvog gola, a bh. reprezentativac je mrežu protivnika tresao u 20. i 31. minuti. Do kraja utakmice za Basaksehir pogađali su još i Tekdemir i Mossoro, dok je jedan gol za gostujuću ekipu postigao Rodallega.

U pobjedi, koja je ekipu Basaksehira održala na liderskoj tabeli ispred gradskog rivala Besiktasa, Višća je bio jedan od ponajboljih igrača na terenu, dodatno popravivši ličnu statistiku u ovoj sezoni, u kojoj je postigao četiri gola na devet utakmica i postao jedan od najboljih i najstandardnijih igrača u Basaksehiru.

Nakon devet odigranih utakmica, Basaksehir ima 23 boda na liderskoj poziciji Superlige sa dva boda više od Besiktasa. Basaksehir je posljednji poraz u turskoj ligi pretrpio u 25. kolu prošle sezone, a od tada je bez poraza odigrao 18 utakmica.

Basaksehir je ove sezone sa 22 postignuta gola u devet utakmica i najeefikasnija turska ekipa.


Edin Višća - dva gola i asistencija za Basaksehir by mediabh

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije