Poznati novi učesnici osmine finala: Rekord iz Dortmunda obilježio noć

Radiosarajevo.ba
Poznati novi učesnici osmine finala: Rekord iz Dortmunda obilježio noć
Na stadionima diljem Europe večeras je odigrano peto kolo Lige prvaka, najjačeg klupskog takmičenja na tlu Starog kontinenta, u okviru kojeg je svoje snage odmjerilo čak 16 klubova.

Prvi susret odigran je u okviru grupe E i to u terminu od 18 sati, jer se utakmica igrala na krajnjem sjeveru, u Rusiji, gdje su snage odmjerili CSKA iz Moskve i Bayer iz Leverkusena. Ruski tereni nikada nisu odgovarali Njemcima, ne samo u nogometu, pa tako ni ovog puta nogometaši njemačkog tima nisu uspjeli izvući ništa više od boda, u susretu koji je završen rezultatom 1:1.


CS-LV_1-1 by mediabh

Drugi susret ove grupe odigran je u redovnom terminu Lige prvaka, a ovog puta domaćin je uspio slaviti na stadionu "Stade Louis II". Igrali su Monaco i Tottenham, a izuzetno uzbudljiva utakmica završena je rezultatom 2:1, čime je Monaco izborio prolazak u narednu fazu takmičenja, dok je Tottenham definitivno ostao bez svih šansi za prolazak dalje.

Grupa F donijela je zaista nevjerovatan susret koji je odigran na Westfalenparku, a u okviru kojeg su se sastane Borussia iz Dortmunda i Legia iz Varšave. Nevjerovatan susret, koji je najavljivan kao prosječan duel favorita i autsajdera završen je sa nevjerovatnih 12 pogodaka, pri rezultatu 8:4, a također u toku prvog poluvremena oboren je i jedan od rekorda Lige prvaka.


DR-LG_8-4 by mediabh

Sporting i Real Madrid odigrali su drugi susret u ovoj grupi, a domaća ekipa na stadionu u Lisabonu poražena je sa 1:2 od španskog giganta, koji je ovim potvrdio prolazak u narednu fazu takmičenja, sa rutinskom pobjedom.

Ni grupa G bila je jedna od nezanimljivijih i u njoj je odigran jedini susret bez golova u večerašnjem izdanju Lige prvaka. Taj susret, na Telia Parkenu u Kopenhagenu odigrali su FC Copenhagen i Porto.

Daleko uzbudljiviji je bio drugi susret u ovoj grupi, u okviru kojeg su se sastali aktuelni engleski prvak Leicester City i Club Brugge. Utakmica je donijela tri pogotka, a ovog puta slavila je domaća ekipa pri rezultatu 2:1, čime je Leicester potvrdio svoj prolaz u narednu fazu takmičenja i to sa prvog mjesta u grupi tokom svoje debitantske sezone u Ligi prvaka.


LC-BR_2-1 by mediabh

Posljednja grupa H donijela nam je susret u komšiluku, gdje je zagrebački Dinamo na Maksimiru poražen sa minimalnih 0:1 od ekipe Olympiquea iz Lyona. Novi je ovo poraz zagrebačkih plavaca, koji ove sezone nisu uspjeli upisati niti jedan bod na svoj konto, zbog čega su i zakucani za dno tabele u grupi, dok je Lyon pobjedom otvorio nove šanse za prolaz dalje.

Druga utakmica donijela je pobjedu Juventusu, koji je postao jedini sigurni putnik u osminu finala iz ove grupe. U utakmici u kojoj se i Sevilla borila za prvo mjesto u grupi bolje su odigrali nogometaši iz Torina, koji su slavili rezultatom 1:3, a o čemu smo već ranije pisali.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije