Juventus maestralnom pobjedom stigao do osmine finala: Pjanić bez učinka

Radiosarajevo.ba
Juventus maestralnom pobjedom stigao do osmine finala: Pjanić bez učinka
U okviru petog kola Lige prvaka u Andaluziji se igrao derbi grupe H, između domaće Seville i Juventusa za koji nastupa bh. reprezentativac Miralem Pjanić.

Baš kako smo to i ranije najavili, "Mali princ" je od prve minute zaigrao za "Staru damu" iz Torina, koja je večeras došla u Španiju kako bi se domogla prvog mjesta u grupi i eventualno lakšeg protivnika u narednoj fazi Lige prvaka. Upravo sa tim ciljem na teren je istrčao i Pjanić, koji sa velikim žarom nosi dres svog tima, a kojem je večeras trebala pobjeda za siguran plasman u osminu finala.

Iako su dobro ušli u utakmicu, gosti su vrlo rano izgubili nadu u laganu pobjedu, budući da je ekipa Seville golom Pareje već u 9. minuti došla do vodstva, nakon kojeg smo gledali jednu dominaciju domaćih. Sve to će potrajati do polovine prvog dijela utakmice kada se budi i Juventus sa nekoliko prilika, a utakmica dobija obrat u 36. minuti kada u redovima domaćih Vasquez dobija drugi žuti, odnosno crveni karton.

Od tog trenutka kolo sreće se "okrenulo" na stranu gostiju, te je tako pred kraj prvog dijela dosuđen penal za Juventus, koji uspješno realizira Marchisio za izjednačenje.

S igračem manje za Sevillu je drugo poluvrijeme bilo izuzetno teško iskustvo, posebno jer je Juventus zaigrao mnogo bolje, te je već u 61. minuti golman domaćih imao dosta posla kada je Pjanić šutirao sa distance. Branila se Sevilla koliko je mogla, ali je u 84. minuti popustila koncentracija te je preciznim udarcem mrežu zatresao Bonnuci, a deset minuta kasnije konačan rezultat susreta od 3:1 postavio je Mandžukić.

Pored šuta sa početka drugog poluvremena Pjanić nije imao neke posebne prilike, ali je dosta posla odradio na sredini terena za svoj tim, sve dok ga u 84. minuti nije zamijenio mladi igrač gostiju, Kean, koji je dobio dopuštenje da provede posljednje minute utakmice na terenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije