Poznata sudbina Zlatka Dalića na klupi Hrvatske

0
Radiosarajevo.ba
Poznata sudbina Zlatka Dalića na klupi Hrvatske
Foto: EPA - EFE / Zlatko Dalić

Zlatko Dalić ostaje selektor reprezentacije Hrvatske. Otkrio je to predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

"On je selektor i ostat će selektor hrvatske fudbalske reprezentacije. Razgovarali smo i dali si ruke", rekao je Kustić za Novu TV.

Komentarisao je i sudbinu Luke Modrića u reprezentaciji.

Poznati meteorolog najavio šta nas čeka: 'Sigurno će biti oblasti koje će imati jako nevrijeme'

Poznati meteorolog najavio šta nas čeka: 'Sigurno će biti oblasti koje će imati jako nevrijeme'

"Nadam se da će biti ovdje, da će nastaviti nositi traku u Ligi nacija i na Svjetskom prvenstvu, on će sam odlučiti. Vjerujem da će ostati i doista bih to želio", rekao je o Modriću.

Ranije je odgovorio i na pitanje je li ispadanje u grupi na EURO-u neuspjeh.

"Pa jeste neuspjeh. Bio nam je cilj kvalifikovati se na Europsko prvenstvo. Rekli smo da želimo proći grupu pa poslije šta napravimo je odličan rezultat. Nismo prošli grupu, nije to ono što smo očekivali. Šta reći, dignimo glave i brzo je Liga nacija", rekao je Kustić.

Podsjetimo, Hrvatska je završila svoj put na EURO-u u Njemačkoj sa samo dva boda i trećim mjestom u grupi iza Španije, Italije, a ispred Albanije.

Reprezentacija koja je dva puta u svojoj historiji bila treća na svijetu, a prije šest godina igrala i finale SP-a, odigrala je rezultatski najgori turnir u svojoj historiji.

Nikad ni jedna generacija Hrvatske koja se plasirala na neko veliko takmičenje nije zabilježila gori plasman i lošiji bodovni saldo. Samo dva boda i gol-razliku 3:6 (-3).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije