Povratak na stare staze slave - Mozzart obradovao sarajevski FK Hrid

0
Radiosarajevo.ba
Povratak na stare staze slave - Mozzart obradovao sarajevski FK Hrid
Foto: Mozzart Sport / Mozzart obradovao sarajevski FK Hrid

Fudbalski klub Hrid, sa tradicijom dugom 62 godine, jedan je od najstarijih u Sarajevu.

Tokom posljednjih šest decenija kroz njihove redove prošli su brojni uspješni fudbaleri, a sada imaju seniorski i pionirski sastav. Dok najmlađi vrijedno treniraju, njihove starije kolege se takmiče u Kantonalnoj ligi Sarajevo.

Trenutno su na sredini tabele, a želja im je napredak ka vrhu. Kako bi ih podržali u ostvarenju tog cilja, iz kompanije Mozzart su im poslali novu opremu.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

"Veliko hvala kompaniji Mozzart u ime Fudbalskog kluba Hrid. Fudbaleri su oduševljeni, prezadovoljni su kvalitetom dresova. Pratili smo u javnosti da donacije dresova stižu mnogim drugim klubovima širom BiH. Zato se, kao član Izvršnog odbora FS BIH, zahvaljujem i na tim donacijama koje su značajne kako bi svi ti klubovi mogli da se takmiče", kaže Fuad Čolpa, član uprave FK Hrid.

Ovaj klub prije desetak godina bio je član Druge lige i na pragu ulaska u prvi rang takmičenja. Dva puta su bili prvaci Kantonalne lige, a posebno pamte dvije pobjede u utakmicama protiv Želje kada je taj čuveni klub igrao u Evropi, kao i rezultat 2:2 protiv FK Sarajevo.

Međutim, nedostatak finansija ih je omeo pri usponu ka vrhu. Ipak, to ih nije obeshrabrilo, pa su nastavili da se bore za nove pobjede.

Uložili su i u pomladak kako bi klub nastavio da traje…Tako u njihovoj Školi fudbala trenutno trenira 25 pionira. Trenutno ne rade sa djevojčicama, a plan im je da od ljeta počnu trenirati i male fudbalerke.

Klub je u dva navrata dobio podršku grada Sarajevo i resornog ministarstva Sarajevskog kantona. Mahom se oslanjaju na samostalno finasiranje, pa im podrška Mozzarta, kao prijatelja sporta, mnogo znači.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije