! / Za male šampione: Mozzart donirao opremu Školi fudbala "Derby"

19. 01. 2022. u 16:37:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Sarajevska Škola fudbala "Derby" za sedam godina postojanja ostvarila je velike sportske uspjehe. Među najtrofejnijim su školama za mlade fudbalske talente u Kantonu Sarajevo, ali i cijeloj BiH.

Trenutno u "Derby" na treninge dolazi oko 75 dječaka koji se takmiče u svojim kategorijama. Kako bi im treninzi bili što kvalitetniji, a rezultati na turnirima još bolji, kompanija Mozzart donirala im je sportske rekvizite.

"Djeca su oduševljena opremom, a mi profesionalnošću kompanije Mozzart i njihovim društveno odgovornim radom. Rekviziti koje smo dobili će sigurno unaprijediti naš rad sa mladim fudbalerima na treninzima, ali i rezultate na takmičenjima. Hvala Mozzartu", kaže Edin Dudo, predsjednik Škole fudbala "Derby", Sarajevo.

On dodaje da će im sva oprema koju su dobili biti korisna za razvoj motorike i koordinacije mališana. U ovoj školici fudbala sa omladincima rade dva trenera. Mališani, uzrasta od četiri do 12 godina, podijeljeni su u selekcije pretpioniri, pjetlići i mlađi cicibani.

Svi oni tri puta sedmično vrijedno treniraju i spremaju se za takmičenja na koja „Derby“ stavlja poseban akcenat. Zato i ne čudi činjenica da su nadaleko poznati po ostvarenim rezultatima.

Igraju na brojnim turnirima širom BiH i u inostranstvu, a njihov spisak osvojenih trofeja je podugačak. Nedavno su na prvom Igman kupu u Sarajevu, u konkurenciji sa omladincima Zrinjskog, Čelika i drugim mladim talentima, podigli šampionski trofej u četiri od šest kategorija u kojima su se takmičili.

Mladi talenata iz školice "Derby" na ljeto planiraju da zaigraju na međunarodnom Dragan Mance kupu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA