Potvrđeno: Jakirović doveo najveće pojačanje, njegov povratak se dugo očekivao

0
Radiosarajevo.ba
Potvrđeno: Jakirović doveo najveće pojačanje, njegov povratak se dugo očekivao
Foto: GNK Dinamo/Facebook / Sergej Jakirović

Hrvatski prvak objavio je povratak Marka Pjace tamo gdje je sve počelo, poslije osam godina opet je obukao najdraži plavi dres.

Kao rođeni Zagrepčanin prve je nogometne korake načinio podno maksimirskih svodova gdje je došao još kao devetogodišnji dječak.

Pet godina kasnije, s navršenih 14, krenuo okolnim zagrebačkim četvrtima, prvo u niželigašu ZET-u, a potom u Lokomotivi gdje je prošao kadetski i juniorski staž i uskočio u seniorski nogomet.

Vodovod najavio radove: Ove sarajevske ulice bi danas i u ponedjeljak mogle biti bez vode

Vodovod najavio radove: Ove sarajevske ulice bi danas i u ponedjeljak mogle biti bez vode

Bio je jedan od glavnih igrača sjajne ekipe koja je potpisala dvije dvostruke krune, dakle i prvenstvo i Kup 2015. i 2016. godine, a uz sve to i plasman u grupnu fazu Europa lige, a potom i u skupinu Lige prvaka.

Marko, dobrodošao natrag 💙

Doma, gdje i pripada 💙

Posted by GNK Dinamo Zagreb on Wednesday, July 3, 2024

Štaviše, prevrtimo li snimku devet godina unazad i izvučemo kadrove s nezaboravne utakmice protiv norveškog Moldea u 3. pretkolu Lige prvaka iz jeseni 2015. primijetit ćemo trojicu ključnih aktera koji su saigrači bili tada, a bit će i – sad. Dinamo je, nakon maksimirskih 1:1, vodio u uzvratu u Norveškoj čak s 3:0, a mrežu su redom tresli Marko Pjaca, Arijan Ademi i Marko Rog.

Za 3:0 u 22. minuti... Na kraju je bilo 3:3 u hektičnoj utakmici u kojoj su domaći iskoristili jedan, a propustili realizirati čak dva jedanaesterca. Pjaca je potpisao prvi, a pokrenuo akciju za treći Dinamov gol... U play-offu su preskočili albanski Skënderbeu, a potom  u znamenitom dvoboju u Ligi prvaka svladali Arsenal u Maksimiru s 2:1, piše Večernji.

"Nekadašnji plavi wunderkind, miljenik maksimirskih navijača, Marko Pjaca, ponovno je Dinamov igrač. Potpisao je višegodišnji ugovor s plavima i tako otvorio svoj ukupno treći mandat u plavom klubu od čega drugi u prvoj momčadi. U Maksimir se vraća s navršenih 29 godina, s ponovno izborenim statusom hrvatskog reprezentativca i osnažit će Dinamov ofanzivni arsenal", stoji na zvaničnoj stranici Dinamo Zagreba.

Marko Pjaca nakon gotovo osam godina ponovno u Dinamu! 💙 Nekadašnji plavi wunderkind, miljenik maksimirskih navijača,...

Posted by GNK Dinamo Zagreb on Wednesday, July 3, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije