Potpuni slom Portugalca: Ronaldove suze obišle svijet

0
Radiosarajevo.ba
Potpuni slom Portugalca: Ronaldove suze obišle svijet
Foto: Screenshot / X.com / Ronaldo potpuno utučen

Al-Hilal je nakon boljeg izvođenja jedanaestaraca (5:4) savladao Al Nassr i tako stigao do naslova Kupa Kralja Saudijske Arabije.

Bila je to utakmica prepuna uzbuđenja u kojoj je puno posla imao i argentinski sudija Dario Herrera koji je žute kartone dijelio na sve strane.

Već u 7. minuti Aleksandar Mitrović zatresao je mrežu za prednost domaće momčadi, a potom je usijedio niz prilika s jedne i druge strane. Najbliži golu bio je Cristiano Ronaldo, čije su škarice završile na okviru protivničkog gola, ali rezultat se do poluvremena nije mijenjao.

Saobraćajna nesreća u Sarajevu, dvije osobe zatražile ljekarsku pomoć

Saobraćajna nesreća u Sarajevu, dvije osobe zatražile ljekarsku pomoć

Potom su stigli novi problemi za Al Nassr nakon samo deset minuta u nastavku kada je crveni karton zbog izgranja izvan kaznenog prostora dobio golman David Ospina. Ipak, brojčane snage na terenu su bile izjednačene kada je Ali Al Bulayhi zaradio direktan crveni karton zbog udaranja protivnika, a da bi nekoliko sekundi kasnije Ayman Yahya zabio za 1:1, a tim se rezultatom otišlo u produžetke u kojima nije bilo pobjednika.

Moralo se potom pristupiti jedanaestercima, a trojica igrača Al Nassra su promašila. Tragičari su bili Ali Al Hassan i Meshari Al Nemer. Al-Hilal je nakon prvenstva uzeo i Kup Kralja, pa je Cristiano Ronaldo opet ostao bez trofeja u Saudijskoj Arabiji. Taj poraz je teško pao Portugalcu koji je po završetku utakmice završio u suzama.

Ronaldove suze pogledajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije