Posljednji mečevi četvrtfinala: Shakhtar bez problema, Sevilla ide ka šestoj pobjedi

Radiosarajevo.ba
Posljednji mečevi četvrtfinala: Shakhtar bez problema, Sevilla ide ka šestoj pobjedi
Twitter / Sevilla - Wolverhampton

Nakon Intera i Manchester Uniteda, plasman u polufinale Lige Europe u utorak navečer osigurali su i Shakhtar i Sevilla koji su bili bolji od Basela, odnosno Wolverhamptona. U polufinalu se sastaju Sevilla – Manchester United (16. augusta) i Inter – Shakhtar (17. augusta).

Shakhtar – Basel 4:1

Ukrajinski šampion opravdao je ulogu favorita i na Veltins Areni u Gelsenkirchenu savladao Basel 4:0. Mrežu Švicaraca prvi je zatresao Junior Moraes već u 2. minuti, da bi sredionom prvog poluvremena Taison drugi put savladao nesigurnog golmana Nikolića. 

Treći gol postigao je Alan Patrick 15 minuta prije kraja s bijele tačke da bi Dodo povećao na 4:0. Poraz Basela u posljednjim trenucima ublažio je Van Wolfswinkel za konačnih 4:1 

Sevilla – Wolverhampton 1:0

Prilično neizvjestan meč na Schauinsland-Reisen-Areni u Duisburgu odigrali su peterostruki pobjednik takmičenja Sevilla i engleski Wolverhampton. Mreže su dugo mirovale, a najbliži golu bili su "Vukovi". Raul Jimenez je u 13. minuti pucao jedanaesterac, ali je njegov udarac odbranio golman Yassine Bounou.

U nastavku je Sevilla bila bolja da bi konačno, u 88. minutu Ocampos glavom savladao Patricia za pobjedu španskog predstavnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije