Liga Europe: "Đavoli" jedva slomili Copenhagen i fantastičnog Johnssona

Radiosarajevo.ba
Liga Europe: "Đavoli" jedva slomili Copenhagen i fantastičnog Johnssona

Nakon Intera koji je savladao Bayer Leverkusen (2:1), Manchester United je drugi tim koji je izborio plasman u polufinale Lige Europe. "Đavoli" su savladali Copenhagen na RheinEnergie stadionu u Kölnu. U utorak su na program preostale dvije utakmice četvrtfinala: Shakhtar – Basel i Wolverhampton – Sevilla.

Manchester United – Copenhagen 1:0

Manchester United je teškom mukom izašao kao pobjednik iz duela sa žilavim danskim predstavnikom. Najbolju šansu u prvom poluvremenu promašio je Copenhagen, da bi malo prije odlaska na odmor sudija Turpin uz pomoć VAR-a opravdano poništio gol Greenwooda.

U nastavku još jedan poništen gol "Đavola" zbog ofsajda, ovaj put Rashforda, potom je Bruno Fernandes pogodio stativu. Na suprotnoj strani je u 65. minuti rezervista Oviedo je propustio veliku šansu za Dance.

Do isteka regularnog dijela nije bilo golova, najviše zahvaljujući fantastičnom golmanu Copenhagena Karl-Johanu Johnssonu pa se ušlo u produžetke.

Najzad u 95. minute Bjelland je u svom šesnaestercu nepropisno zaustavio Martiala, a Turpin je pokazao na bijelu tačku. Siguran realizator bio je Bruno Fernandes za konačnih 1:0 i pobjedu Manchester Uniteda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije