Počeo završni turnir Lige Europe: Inter prvi izborio polufinale

Radiosarajevo.ba
Počeo završni turnir Lige Europe: Inter prvi izborio polufinale
Twitter / Detalj s utakmice Inter - Bayer

U ponedjeljak je počeo finalni turnir Lige Europe koji se igra u Njemačkoj. Inter je prvi izborio polufinale pobjedom nad Bayer Leverkusenom na Merkur Spiel Areni u Düsseldorfu.

Inter – Bayer Leverkusen 2:1

Inter je opravdao ulogu favorita savladavši Bayer u vrlo dobroj utakmici u Düsseldorfu. "NeroAzzurri" su poveli golom Barelle koji je u 15. minuti unutrašnjom kopačkom savladao Hradeckog. Samo šest minuta kasnije prednost je na 2:0 uvećao Lukaku koji se uspio odhrvati Tapsobi i pogoditi mrežu.

Lukaku je ima stopostotmnu šansu da već u prvih 25 minuta Inter dođe do tri gola prednosti, no Hradecky je izašao kao pobjednik duela "oči u oči". Samo nekoliko trenutaka kasnije stigla je kazna: Havertz je savladao Handanoviča nakon duplog pasa sa Vollandom i smanjio na 2:1.

U drugom poluvremenu su "Apotekari" krenuli ofanzivnije što je Italijanima ostavilo dosta prostora da u kontrama riješe utakmicu. Na obje strane bilo je dosta prilika, ali je rezultat ostao nepromijenjen i Inter je izborio polufinale.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije