Poslali prijave na adresu NSBiH: Šest bivših potražuje od Slobode oko 50.000 KM

Radiosarajevo.ba
Poslali prijave na adresu NSBiH: Šest bivših potražuje od Slobode oko 50.000 KM
Foto: Agencije / Stadion Tušanj

Fudbalski klub Sloboda u vrijeme premijerligaške pauze iznenada se našao u novim problemima.

Bivši uposlenici, igrači i trener kluba s Tušnja iskoristili su iznenadnu pauzu da na adresu Nogometnog saveza BiH pošalju prijave protiv popularnih “crveno–crnih”, zahtjevajući da im se isplate navodni dugovi.

Riječ je o šest lica koji od premijerligaša iz Rudarske 2 potražuju ukupno oko 50.000 KM.

Među onima koji su poslali prijave tako su se našli bivši trener Slavko Petrović koji za dodatne troškove postupka potražuje oko 16 hiljada KM, bivši prvotimci Ivan Kostić i Ivan Fatić (neisplaćeni sudski troškovi po 3-4 hiljade KM), Muamer Adžem (neisplaćeni bonusi između 5 i 6 hiljada KM), bivši predsjednik Skupštine Bahrudin Bajramović (postupak za neisplaćene zatezne kamate – 18 hiljada KM) i Semir Salihović (naknada za posao 1-2 hiljade KM)!

Sudeći po navedenom, pred Slobodom su novi teški dani i to u momentima kada je klub krenuo sa stabilizacijom.

Slavko Petrović - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba: Slavko Petrović

Sloboda bivšem treneru Slavki Petroviću duguje 16.000 KM.

“Sve je tačno, oni su dobili presudu da moraju da mi isplate zarađeni novac još 18. februara 2019. godine. Imali su tada rok od 30 dana. Htio sam da se dogovorimo, pristao sam i na rate, ali su sve naše dogovore prekršili, pa sam odlučio da podignem tužbu. To je moj zarađeni novac od plata, a na njihov obraz neka ide što nisu godinu i po dana isplatili nijednu marku”, rekao je Petrović u razgovoru za Mondo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije