PLBiH / Bomba s Grbavice: Slavko Petrović više nije trener Želje, UO odredio nasljednika

23. 07. 2017. u 13:47:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 55

Kao grom iz vedra neba odjeknuloje vijest da Slavko Petrović više nije trener Željezničara.

Upravni odbor kluba s Grbavice izdao je saopćenje o prekidu suradnje sa srbijanskim stručnjakom.

"Nakon završetka prošle sezone i okončanja takmičenja u Evropskoj ligi, Upravni odbor je razmatrao urađeno tokom pripremnog perioda kao i planove i ciljeve za takmičarsku 2017-2018. godinu. Poslije gubitka titule odlučeno je da se nastavi saradnja sa Slavkom Petrovićem jer se očekivalo da se uočeni nedostaci isprave, te da ekipa zaigra onako kako se od nje očekuje. Međutim, nakon nastupa u Evropskoj ligi evidentno je da se stagnacija nastavila, te da poboljšanja u igri gotovo i nema. Zbog toga jednoglasno je odlučeno da se sa dosadašnjim šefom stručnog štaba prekida saradnja", stoji u saopćenju.

Upravni odbor je na trenersku poziciju imenovao Admira Adžema, dosadašnjeg trenera juniorske ekipe Željezničara, koja je protekle sezone osvojila šampionsku titulu.

Upravni odbor smatra da su Adžemovi rezultati koje je u posljednje vrijeme postizao sa juniorskom selekcijom pokazatelj da se radi o perspektivnom mladom stručnjaku koji poznaje svaki segment Kluba, ali i pritisak koji rad u Klubu nosi s obzirom da je i sam prošao Omladinsku školu i dugo vremena bio prvotimac u seniorskoj konkurenciji.

Adžem će se tako nakon tri godine, vratiti na poziciju šefa stručnog štaba i na klupi Željezničara biti već sutra kada na Grbavici od 20.30 sati minuta gostuje ekipa GOŠK-a iz Gabele.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA