Petrović: Dočekan sam jako lijepo; Janjoš: Bili smo bliži pobjedi

Radiosarajevo.ba
Petrović: Dočekan sam jako lijepo; Janjoš: Bili smo bliži pobjedi
/ Slavko Petrović i Mehmed Janjoš
Sarajevo i Željezničar odigrali su danas 0:0 u 109. prvenstvenom derbiju.

Nakon utakmice su se novinarima obratili treneri obje ekipe.

"Sigurno da je derbi završen nepopularnim rezultatom. Mora se reći da su uslovi bili teški, ali ja mislim da su igrači izgarali. Prvih 15 minuta smo otvorili jako dobro, kao i zadnjih 15 minuta. Sarajevo nam je zadalo 20 minuta paklenih problema na početku drugog dijela. Možemo utakmice podijeliti na trećine. Mislim da je Sarajevo imalo malo bolje šanse, ali obje ekipe imaju problema s realizacijom već jako dugo. Utakmica je prošla u fer i korektnoj atmosferi, dočekan sam jako lijepo. Protivniku želim sve najljepše", rekao je šef stručnog štaba FK Sarajevo Mehmed Janjoš.

Janjoš nije bio zadovoljan kvalitetom igre Lendrića.

"Ja sam rekao da je momentalno stanje Lendrića nije kvalitetno, a u ovoj utakmici nije odradio što je trebao. Trener mora imati najviše kredita za njegovu poziciju. Mislim da je Lendrić svojom trkom ipak ispunio zadatak, imao je i jednu priliku kada je morao odmah šutirati, ali nije. Nisam htio da ranije mijenjam, jer su neki igrači imali problema s povredama. Pokušao sam s tri ofanzivna igrača na kraju doći do pobjede, ali nismo uspjeli", dodao je Janjoš.

Trener Željezničara Slavko Petrović  smatra da je Željo bio bliži pobjedi.

"Mislim da je utakmica bila prava prvenstvena po teškom terenu. Obje ekipe su pokazale želju da pobjedom i dobru fizičku spremu. Kada se sve sabere, mislim da smo bili bliži pobjedi, ali jednostavno moramo raditi na realizaciji. Još jednom sve pohvale navijačima, koji su svih 90 minuta bodrile ekipu", kazao je Petrović  .

Pogledajte šta su sve rekli.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije