Poruka čelnicima kluba: Navijači Sarajeva znaju koga žele na mjestu trenera

Radiosarajevo.ba
Poruka čelnicima kluba: Navijači Sarajeva znaju koga žele na mjestu trenera
Foto: Radiosarajevo.ba / Poruka čelnicima FK Sarajevo

Čelnici Fudbalskog kluba Sarajevo i Husref Musemić još uvijek nisu pronašli zajednički jezik kada je novi ugovor za najtrofejnijeg trenera u historiji kluba u pitanju.

FK Sarajevo i Musemić održali prvu rundu pregovora: Kamen spoticanja je obeštećenje

Musemić razgovarao sa čelnicima FK Sarajevo: Ugovor na čekanju, čeka se vlasnik Nam

Sjeli su nekoliko puta da razgovaraju, ali nisu uspjeli postići dogovor. Javnost spekulira da su sporne određene klauzule koje se nalaze u ugovoru trofejnog trenera kluba iz Titove 38b. Plaća ostaje praktično ista kao i u prethodne dvije sezone, a Sarajevo bi u slučaju da se ponovi ovosezonski uspjeh kroz bonuse bogato nagradilo trenera Musemića. To bi bio samo dio bogatog kolača koji bi od UEFA-e legao na račun prvaka Bosne i Hercegovine.

I tu je sve jasno, izvori kažu da zamjerki nema s obje strane. Problem je nastao oko već pomenutih klauzula. Spekulira se da su sporne klauzule o visini obeštećenja u slučaju otkaza, ali i uvjetima pod kojim Musemić može dobiti otkaz. U slučaju da dobije otkaz Sarajevo bi Musemiću isplatilo tri plaće. Međutim, klauzula koja kaže da Musemić može dobiti otkaz u slučaju da nakon trećeg kola ne bude na jednoj od prve dvije pozicije također je sporna.

Ukoliko se klauzule o kojima javnost spekulira zaista nalaze u novom ugovoru Husrefa Musemića, onda je razumljivo zašto dogovor između najtrofejnijeg trenera u 73 godine dugoj historiji kluba s Koševa i Fudbalskog kluba Sarajevo još uvijek nije postignut.

Situaciju s novim ugovorom pomno prate i navijači Fudbalskog kluba Sarajevo, a jutros je ispred kluba iz Titove 38b osvanula poruka.

"Za sve vas Husref Musemić je Sarajevo", poručili su navijači Bordo tima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije