Kvalifikacije za EURO 2020: Srbija i Slovenija rutinski, Kosovo iznenadilo Bugarsku

O. K.
Kvalifikacije za EURO 2020: Srbija i Slovenija rutinski, Kosovo iznenadilo Bugarsku
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / Srbija vodi protiv Litvanije

Širom Evrope večeras je odigrano 12 utakmica u kvalifikacijama za EURO 2020, po grupama A,B,D,F i G.

Srbija se iskupila svojim navijačima za debakl u Ukrajini pobijedivši Litvaniju sa 4:1 u Beogradu. Pitanje pobjednika već je bilo riješeno u prvom poluvremenu a pogađali su dva puta Mitrović, te Luka Jović. U 69. minutu Novikovas je smanjio prednost Orlova iz penala, dok je konačni rezultat postavio Adem Ljajić.

Najveće iznenađenje napravilo je Kosovo, i to u Sofiji. Prvo je Rashica doveo goste u vodstvo u 14. minutu meča, da bi Bugari preokrenuli rezultat do 55. minute, apogađali su Popov i Dmitrov. Muriqi je poravnao rezultat u 64. minutu meča, da bi u samoj završnici meča Rashani pogodio za konačnih 3:2.

Reprezentacija Crne Gore nije se dobro provela na gostovanju u Pragu. Česi su ih ispratili sa tri gola u mreži, a pogađali su Jankto i Schick iz penala, dok je Kopitović postigao autogol.

Slovenija je sa pet postignutih golova napustila Latviju, a golove za Slovence postizali su Crnigoj, Iličić po dva te Zajc.

Danska je rutinski savladala Gruziju sa 5:1, a golove za Vikinge postizali su Dolberg koji je mrežu zatresao dvaput, Eriksen, Poulsen i Brathwaite, dok je za Gruzijce pogađao Lobjanidze.

U derbiju večeri, Španija je lakše od očekivanog savladala Švedsku sa 3:0 a golove za Furiju postizali su Ramos iz penala, Morata te Oyarzabal.

Norveška je minimalnim rezultatom ostvarila pobjedu nad Farskim Otocima golom Johnsena.

Poljaci su razbili Izrael sa 4:0 golovima Piateka, Lewandowskog, Grosickog i Kadziora. Istim rezultatom Rumunija je savladala Maltu a strijelci za Rumuniju bili su Chipciu i Man, dok je Puscas postigao dva pogotka.

Austrija već velikim koracima grabi ka Euru, a ovaj put su pobijedili još jednu reprezentaciju sa prostora bivše Jugoslavije – Sjevernu Makedoniju i to sa 2:1. Povela je Sjeverna Makedonija autogolom Hinterregera, dok su za Austrijance golove postizali Lazaro i Arnautović.

Ukrajina je minimalnim rezultatom pobijedila Luksemburg a jedini gol postigao je Yaremchuk.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije