Pored Želje, Zrinjski i Široki odbili poziv Sarajeva

0
Radiosarajevo.ba
Pored Želje, Zrinjski i Široki odbili poziv Sarajeva
FOTO: Facebook / Zrinjski i Siroki odbili pozive Sarajeva

HŠK Zrinjski saopćenjem za javnost obavijestio je fanove da je odbio poziv FK Sarajevo na zajednički sastanak klubova m:tel Premijer lige BiH.

“Iako je naš klub uvijek spreman na konstruktivan razgovor, pogotovo o temama koje su navedene u dostavljenom dnevnom redu – “Premijer liga u budućnosti” i “Osnivanje Udruge premijerligaša”, HŠK Zrinjski najiskrenije vjeruje da o tako ozbiljnim temama treba razgovarati hladne glave i prilikom relaksiranih odnosa, a svi smo svjedoci da to danas, nažalost, nije slučaj

Naime, tako ozbiljne teme su iznimno važne i kao takve zaslužuju ozbiljnu pripremu, a nikako ne ad hoc prijedloge i to u trenutku kada najmanje razgovara o konstruktivnim idejama za dobrobit Premijer lige.

Stoga smo predložili da se navedeni sastanak prolongira za početak juna, odnosno nakon završetka aktualne sezone“, saopćeno je iz mostarskog tima.

Nakon Željezničara i Zrinjskog, i NK Široki Brijeg je odbio poziv Fudbalskog kluba Sarajevo na današnji sastanak premijerligaša.

Saopćenje NK Široki Brijeg prenosimo u cijelosti:

“Obavještavamo cjelokupnu sportsku javnost kako predstavnici NK Široki Brijeg neće prisustvovati današnjem sastanku iniciranom od strane FK Sarajevo, a za kojeg smo dobili dana 26. aprila 2021. godine.

S obzirom na okolnosti u kojima je iniciran sastanak (nezadovoljstvo suđenjem na pojedinim utakmicama), mišljenja smo kako bi razgovor o predloženim temama koje smo naknadno dobili mogao biti čak kontraproduktivan.

Također, mišljenja smo kako bi predložene teme sastanka trebalo kvalitetno pripremiti i raspraviti na koncu sezone u atmosferi bitno drugačijoj od one u kojoj trenutačno svi zajedno egzistiramo.

Napominjemo kako ostajemo otvoreni za daljnje korake i podržavamo inicijativu za osnivanjem Udruge premijerligaša i svih koraka koji će doprinijeti podizanju kvalitete domaćeg nogometa”, saopćeno je sa Pecare.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije