Poput Marca van Bastena: Svijet se divi Edinu Džeki

Radiosarajevo.ba
Poput Marca van Bastena: Svijet se divi Edinu Džeki
London, Stamford Bridge, 64. minuta utakmice Chelsea – Roma, rezultat je 2:1...

Tako najtiražniji švicarski list Blick počinje svoj tekst i dalje piše:

"... a onda dugačka lopta Federica Fazia, na vrh šesnaesterca u potrazi za Edinom Džekom, bosanskohercegovačkim napadačem visine 192 cm..."

I šta je uradio Džeko koga Blick opisuje kao "Tausendassa" (švicarski izraz za "svemogućeg", "univerzalnog genijalca", "multitalenta")?

Loptu direktno zahvata ljevicom i pogađa mrežu! Gol iz snova!

Blick prenosi kako su reakciju legende Chelseaja Franka Lamparda i bivšeg menadžera Glenna Hoddlea koji su komentirali utakmicu za englesku televiziju:

"Ovaj gol Džeke može se porediti s Van Bastenovim u finalu Europskog prvenstva 1988. godine. I na treningu to možete pokušati 50 puta, ali teško da ćete jednom uspjeti uhvatiti volej", rekao je Lampard.

"Igrač mora skočiti, okrenuti se, uskladiti pokrete, svo vrijeme držati oči na lopti... To je sjajno", objasnio je bivši engleski selektor Glenn Hoddle.

Pogledajte gol Marca van Bastena na utakmici Holandija-SSSR 2:0 u finalu Europskog prvenstva 1988. godine s kojim se upoređuje Džekino remek-djelo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije