Ponoćna senzacija o kojoj bruji svijet: Leo Messi odlazi iz Barcelone?

Radiosarajevo.ba
Ponoćna senzacija o kojoj bruji svijet: Leo Messi odlazi iz Barcelone?
Foto: EPA-EFE / Messi

Lionel Messi prekinuo je pregovore s Barcelonom oko produženja ugovora, objavila radijska stanica Cadena SER.

''Argentinski čarobnjak idućeg ljeta napušta klub. Umoran je od gledanja kako vrijeme prolazi bez pravog planiranja nekog pobjedničkog projekta'', javlja najslušaniji radio u Španiji.

Messi je s Barcom vezan do 30. juna 2021. godine.

Pregovori o produženju ugovora krenuli su dobro, ali Argentinac je nakon zadnjih događaja u klubu odlučio sve zaustaviti. Očito je nešto dobro uzdrmalo temelje.

Zavladala je loša klima u odnosima s trenerom Setienom i njegovim stožerom, a to se vidi i po igri u posljednjim utakmicama.

''Messi je ogorčen situacijom u klubu na svim razinama te zasićen, odlučio prekinuti pregovore oko produljenja ugovora, odigrati još jednu sezonu, koliko ga ugovor vezuje s Barcelonom te otići'', objavljeno je u ponoć u emisiji Larguero. 

Vijest se brzo proširila društvenim mrežama.

''Pregovori oko produženja Messijeva ugovora s Barcelonom počeli su jako dobro uz usuglašene stavove obiju strana, ali najnoviji događaji i radikalno pogoršanje stanja u Barceloni naveli su Messija da ih prekine'', javlja radio i dodaje:

'Messi je ljutit što iz kluba stalno cure važne informacije koje bi trebale ostati tajne, kao i time što ga se poziva na odgovornost za odluke i događaje s kojima nema ništa".

Kriza trese Barcelonu koja pet kola prije kraja Primera lige na drugom mjestu s četiri boda zaostatka za madridskim Realom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije