Poluvrijeme na Koševu: Pogledajte golove s duela Sarajevo - Čelik

Radiosarajevo.ba
Poluvrijeme na Koševu: Pogledajte golove s duela Sarajevo - Čelik
Foto: Screenshot / Sarajevo - Čelik

Ostala su još četiri kola do kraja Premijer lige Bosne i Hercegovine, a uoči 30. kola lider na tabeli - Fudbalski klub Sarajevo imao je četiri boda prednosti u odnosu na prvog pratioca mostarski Zrinjski.

Sasvim je izvijesno da se ta razlika neće smanjiti ni tri kola prije kraja s obzirom na to da Bordo tim u prvom susretu 30. kola nakon prvih 45 minuta igre vodi rezultatom 3:0 protiv zeničkog Čelika.

Sarajevo je do vodstva došlo u 21. minuti susreta, a strijelac je bio Benjamin Tatar. Do svog 11. gola u sezoni Tatar je došao nakon kombinacije Hebibovića i Rahmanovića. Desetka Bordo tima ostavila je loptu za saigrača na 11 metara od gola Zeničana, a Tatar je matirao nemoćnog Karajbića.

Do dva gola prednosti Sarajevo je došlo u 24. minuti susreta. Svoj 100. duel u Bordo dresu krunisao je pogotkom nakon što je sam sebi iskreirao priliku. Pored tri igrača Čelika prošao je na centru igrališta, izašao sam pred golmana Zeničana i mirno zatresao mrežu Čelika.

Svoj drugi pogodak na utakmici, a treći za Sarajevo u 32. minuti susreta postigao je Benjamin Tatar. Nakon centaršuta Kapića Rahmanović je šutirao glavom, a lopta je došla do Tatara koji matira još jednom nemoćnog Karajbića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije