Poluvrijeme na Grbavici: Štilić izjednačio iz penala, Leotar nastavlja sa igračem manje

0
Radiosarajevo.ba
Poluvrijeme na Grbavici: Štilić izjednačio iz penala, Leotar nastavlja sa igračem manje
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Susret Leotara i Željezničara

Meč osmine finala Kupa BiH igraju Željezničar i Leotar od 16 sati na stadionu Grbavica.

Željezničar je u duel ušao kao favorit zbog forme, igračkog kadra i domaćeg terena. Plavi bolje otvaraju meč i vrše pritisak na gol gostiju, a zamalo su došli do pogotka u 16. minuti, kada se lopta nakon centaršuta Amoaha odbila od jednog igrača Leotara i prošla tik pored stative.

Nekoliko minuta kasnije zaprijetio je Leotar, Aćimović je uzdrmao prečku. Mnogo sreće imao je Željo u tom trenutku. Sve je bilo zapravo na strani Plavih, ali ipak gosti iz Trebinja postigli su gol u 29. minuti susreta i time su bili korak bliže četvrtfinalu, piše Sportcentar.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Aćimović je u 29. minuti postigao spektakularan gol i pomalo neočekivano donio Leotaru prednost. Željezničar je imao šansu za izjednačenjem pet minuta kasnije, ali Drljo je pogodio stativu.

Isti igrač i u 39. minuti je prizemnim udarcem pogodio stativu, što je zaista nevjerovatno. Minut kasnije za Željezničar je dosuđen jedanaesterac. Stoper Andrej Đurić je rukom ispred gol-linije zaustavio udarac Krpića i dobio direktan crveni karton.

Siguran realizator najstrože kazne bio je Semir Šitilić – 1:1. Nakon prvog poluvremena meča osmine finala Kupa BiH između Željezničara i Leotara na Grbavici, rezultat je neriješen. S tim rezultatom ekipe su otišle na odmor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije