Policajac na saslušanju navijača u Atini: "Napali su nas, upotrijebili smo šok bombe..."

1
Radiosarajevo.ba
Policajac na saslušanju navijača u Atini: "Napali su nas, upotrijebili smo šok bombe..."
Foto: EPA / Huligani privedeni u Atini

Prvi policajac, specijalac, kaže kako su 8. augusta 2023. dobili zapovijed da obave dužnost na širem području Patisije (gradske četvrti u Ateni, op.a.) u vremenu od 20 do 2 sata sljedećeg dana.

"Tog smo dana oko 23.25 sati dobili nalog od Centra sigurnosti da se integriramo s jedinicom OPKE K-22, u ulici Antheon i da u okolnim uskim ulicama lociramo osobe - navijače koji su sudjelovali u incidentima ispred stadiona OPAP Arena. Tokom ophodnje na raskršću ulica Prompona i Ariovarzanou uočili smo oko 150 ljudi koji su nosili tamnu odjeću i prekrili lica kapuljačama i šeširima, a koji su krenuli prema ulici Ariovarzanou.

Tada su na križanju ulica Ariovarzanou i Antheon blokirane policijske ekipe ACTION D4 i ACTION D30 i D33, koje su se kretale zajedno i vodile pojedince ulicom Antheon. U ovom trenutku smo se integrisali s gore navedenim grupama", kaže policajac.

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Nakon navođenja imena svih pritvorenih hrvatskih državljana, potvrđuje se kako su oni sudjelovali u incidentu.

"Krećući se Antheonom, prijeteći su krenuli prema nama i napali nas, zbog čega smo na siguran način upotrijebili dva suzavca i dvije šok granate u cilju odbacivanja i taktičkog imobiliziranja ljudi. Zajedno s timovima Akcija 3, Akcija 30 i Akcija 33, svi su autobusima odvezeni u sjedište Službe", završava iskaz drugi policajac, specijaliziran za suzbijanje nasilja na sportskim terenima, prenosi portal direktno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije