Navijači Dinama se oglasili prvi put nakon huliganskih nereda u Grčkoj

0
Radiosarajevo.ba
Navijači Dinama se oglasili prvi put nakon huliganskih nereda u Grčkoj
Foto: Facebook / Ilustracija/Bad Blue Boys, navijači Dinama iz Zagreba

Prvi put od huliganskih ispada u Atini, nažalost završenim ubistvom 29-godišnjeg navijača AEK-a, za javnost su se oglasili Bad Blue Boysi.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

"Prisiljeni smo oglasiti se nakon nezapamćenog linča na Bad Blue Boyse u Atini koje su pokrenuli grčki mediji i njihova javnost. U svemu tome, nažalost, sudjeluje i dobar dio hrvatske javnosti i medija. Nevjerojatna je lakoća kojom hrvatski mediji prihvaćaju to da se našim pripadnicima stavlja na teret odgovornost za tragediju koja se dogodila, a da ne postoje nikakvi dokazi za to. Niti mogu postojati što će vrijeme uskoro i pokazati.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Postoji samo takozvana 'istraga' kompromitirane grčke policije čiji je jedini cilj da se naknadno režira scenarij po kojem će se sramotna gesta upotrebe noža u navijačkom sukobu prišiti Hrvatima kako bi se zadovoljila krvožedna javnost, mediji i politika. Istovremeno, sedmorica naše braće koji se nalaze u Ateni zadobili su ozljede od korištenja noževa.

Trojica su ranjena ispaljenim signalnim raketama, a jedan pripadnik naše grupe zadobio je čak sedam (7!) ubodnih rana. Postoji li iko u Hrvatskoj kome ove činjenice remete narativ po kojem su Bad Blue Boysi odgovorni za najteže kvalifikacije koje im se stavljaju na teret?

Apeliramo na sve medije i svu hrvatsku javnost: Zaustavite ovaj linč usmjeren na stotinu hrvatskih građana i ne sudjelujte u njemu! Ne uništavajte i ne igrajte se životima mladih ljudi zbog senzacionalizma", poruka je navijača Dinama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije