Pogledajte kako se Rim oprostio od Siniše Mihajlovića

0
AA
Pogledajte kako se Rim oprostio od Siniše Mihajlovića
AA / Oproštaj Siniše Mihajlovića

U zgradi gradske uprave u italijanskom Rimu izložen je kovčeg s tijelom srbijanskog trenera i nekadašnjeg fudbalera Siniše Mihajlovića koji je preminuo u petak u 53. godini nakon duge borbe s teškom bolešću.

Legendarni srbijanski fudbaler bit će sahranjen u ponedjeljak u Rimu, a odlučeno je da se dan ranije njegov kovčeg izloži u zgradi opštine u Rimu kako bi se od njega oprostili prijatelij, navijači i poznanici.

Hiljade ljudi je čekalo u redu kako bi se posljednji put poklonili Mihajloviću, fudbaleru koji je mnogo toga učinio za Rim - nastupajući i za Romu i Lacio.

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Preminuo Siniša Mihajlović

Preminuo Siniša Mihajlović

Prisutna je bila i njegova porodica. Na kovčegu su šalovi Lazija, Rome, Sampdorije, Intera, Torina, Bologne...

Mihajlović je bolovao od leukemije od 2019. godine.

Siniša Mihajlović je rođen 1969. godine u Vukovaru. Ljeta 1988. dolazi u Vojvodinu, kao jedan od najtalentovanijih igrača sa prostora Jugoslavije, s kojom osvaja titulu prvaka države na koju je čekala duge 23 godine.

Nakon Vojvodine igrao je za Crvenu zvezdu, potom odlazi u Italiju gdje je nosio dresove Rome, Sampdorije, Lazija i Intera.

Poslije završetka igračke karijere radio je kao pomoćni trener u Interu do 2008. godine i u tom periodu osvojio još dvije titule prvaka kao i jedan trofej Superkupa Italije. Pored Intera je bio i trener Bologne, Catanije, Fiorentine, Sampdorije, Milana, Torina i Sportinga iz Lisabona te selektor reprezentacije Srbije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije