Podjela bodova uz četiri gola u Prijedoru: Rudar dva puta vodio, Velež izborio remi

0
Radiosarajevo.ba
Podjela bodova uz četiri gola u Prijedoru: Rudar dva puta vodio, Velež izborio remi
Print Screen / Trenutak sa utakmice

Rudar i Velež su podijelili danas bodove u Prijedoru.

Domaćin je već u četvrtoj minuti susreta 14. kola m:tel Premijer lige BiH imao odličnu šansu, preko Kulenovića, ali dobro je intervenisao Kačavenda. Zatim je uslijedio nešto monotoniji dio susreta, da bi domaći poveli u 22. minuti. Pekija je ubacio loptu u kazneni prostor, a Ćosić greškom spustio loptu pravo na nogu Jakupovića, koji pogađa za 1:0, piše Sport Centar

Zatim je Kulenović u 33. minuti ponovo bio u situaciji “jedan na jedan” sa Kačavendom, ali šutira pored gola Veleža. Minut kasnije uslijedila je kazna.

Schmidt o antiustavnom izbornom zakonu: Nastavit ćemo pažljivo pratiti ovo pitanje

Schmidt o antiustavnom izbornom zakonu: Nastavit ćemo pažljivo pratiti ovo pitanje

Velež je izjednačio nakon što je Vehabović pogodio stativu, a zatim na odbijenu loptu natrčao Ćosić i poslao je u mrežu Rudara. Pogotku je prethodila i loša komunikacija sudija, s obzirom da je linijski pokazao da je gol postignut iz ofsajda, ali je glavni arbitar Adis Mulahasanović pogodak priznao.

Do kraja poluvremena odličan je pokušaj sa više od 20 metara imao Pršeš, ali još bolje je intervenisao Šćekić. Tako je ostalo 1:1 do odlaska ekipa na odmor.

Već na startu drugog polvremena Prijedorčani ponovo vode. Dario Ferreyra je srušio Clarismarija Santosa u šesnaestercu Veleža, a precizan s bijele tačke bio je Nikola Mandić u 52. minuti.

Nakon toga su gosti bacili sve karte u napad, rezervista Anđušić se našao u nekoliko dobrih prilika, ali nije uspio realizirati nijednu.

Ipak, Velež dolazi do izjednačenja u 74. minuti. Nakon ubačaja Ćosića, Hasanović je bio odlično reagovao i poslao loptu iza leđa Šćekića.

Do završetka meča Rođeni su bili nešto konkretniji, ali s nekoliko izvrsnih intervencija Šćekić je sačuvao mrežu do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Rudar – Velež 2:2 (Jakupović 22′, Mandić 52′ penal – Ćosić 34′, Hasanović 74′)

Gradski stadion u Prijedoru. Glavni sudija: Adis Mulahasanović (Sarajevo).

RUDAR: Šćekić, Pekija, Pavlović, Sadiku (Redžić), Dojčinović, Asani, Burazor, Jakupović, Amoah, Santos, Kulenović.

VELEŽ: Kačavenda, Zvonić, Zeljković, Ćosić, Ferreyra, Hasanović, Pršeš, Vehabović (Peco), Salčin (Anđušić), Cvijanović, Zajmović (Brandao).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije