Sarajevo u rođendanskoj atmosferi gostuje Zrinjskom, šta može Velež?

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevo u rođendanskoj atmosferi gostuje Zrinjskom, šta može Velež?
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo - Zrinjski

Ovog vikenda na rasporedu je 14. kolo m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, a danas se igraju tri utakmice.

Kolo počinje sa dvije utakmice u terminu od 13 sati. Leotar će na Policama dočekati Slobodu. Trebinjci bilježe dobre rezultate u posljednje vrijeme, a u goste im dolaze Tuzlaci koji su u prošlom kolu ostvarili trijumf nakon duže vremena.

U redovima domaćihh, zbog crvenog kartona neće biti Marka Perišića, a zbog tri žuta kartona ni Srđana Andrića. Stručni štab ne može računati ni na Milorada Mićunovića zbog povrede. Sloboda je jučer dan prije utakmice stigla u Trebinje, gdje je odradila posljednji trening, piše SCSport.

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

Velež gostuje Rudar Prijedoru i Rođeni su pod imperativom pobjede. U Premijer ligi BiH im ne ide nikako dobro, te su trenutno na desetoj poziciji sa 12 bodova, a kao “šlag na tortu” došao je prošle sedmice drugi vezani poraz u gradskim derbijima od Zrinjskog.

Da stvar bude gora za Rođene, nedostaju im kartonirani Ovčina, Radovac i Radović, a povrijeđeni su Dejanović i Džanković. Osmić je dobio udarac, dok Brandao ne trenira cijelu sedmicu. Marko Tešić, trener Rudar Prijedora, upozorio je pred utakmica da Rođeni imaju krizu rezultata, ali ne i igre.

U fokusu je derbi u Mostaru, gdje se sastaju Zrinjski i Sarajevo, a utakmica počinje u 17 sati. Plemići igraju sjajno u posljednje vrijeme i preuzeli su lidersku poziciju. Trener Zrinjskog Sergej Jakirović smatra da su u ovom meču šanse podjednake.

Kladionica Mozzart objavila je kvote za ovaj meč.

Zrinjski je favorit i kvota na pobjedu Mostaraca je 1.80. Na remi kvota je 3.40, dok oni koji vjeruju u pobjedu Sarajeva mogu odlično zaraditi - kvota je 4.50.

ostalu ponudu na ovaj derbi susret možete pogledati na linku OVDJE.

Bordo klub u ovaj meč ulazi u rođendanskoj atmosferi. Klub sa Koševa slavi 75. rođendan, a danas će slavlje navijača biti upriličeno u Hastahani sa početkom u 14 sati, gdje će se gledati i utakmica iz Mostara. Za ovaj meč otpao je Rifet Kapić zbog povrede, a vratio se Dal Varešanović.

     

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Premijer liga BiH, 14. kolo:

Subota, 23.10.

13:00 Leotar – Sloboda (Miloš Gigović)

13:00 Rudar – Velež (Adis Mulahasanović, Arena Sport)

17:00 Zrinjski – Sarajevo (Elvis Mujić, Moja TV)

Nedjelja, 24.10.

13:00 Posušje – Željezničar (Dragan Petrović, Moja TV)

13:00 Radnik – Široki Brijeg (Zoran Grbić, Arena Sport)

19:30 Tuzla City – Borac (Mateo Musa, Arena Sport)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije