Pochettino nakon što je srušio Manchester United poručio: ‘Ako želite klauna, nađite ga'

0
Radiosarajevo.ba
Pochettino nakon što je srušio Manchester United poručio: ‘Ako želite klauna, nađite ga'
Foto: Eurosport.com / Mauricio Pochettino

Sraz Chelseaja i Manchester Uniteda u četvrtak, 4. aprila navečer na Stamford Bridgeu ponudio je sekvence, u kojima su se navijači spomenutih klubova mogli prisjetiti slavne prošlosti.

Nekadašnji europski prvaci, a danas tek posrnuli premierligaši, kojima i ove sezone izmiče plasman među četiri najbolje ekipe i 'ulaznica' za novu Ligu prvaka.

Chelsea je goropadno krenuo u utakmicu. Golovima Gallaghera i Palmera, momčad Mauricija Pochettina imala je 'opipljivu' rezultatsku prednost već poslije 20 minuta igre. Međutim, do poluvremena 'crveni đavoli' su prednost domaćina anulirali (Garnacho i Fernandes su postigli golove za United).

Stigle trešnje - evo koliko iznosi kilogram omiljenog voća mnogih Bosanaca i Hercegovaca

Stigle trešnje - evo koliko iznosi kilogram omiljenog voća mnogih Bosanaca i Hercegovaca

Kada je Garnacho sredinom drugog dijela 'utišao' Stamford Bridge, na pomolu je bila još jedna tužna večer za navijače Chelseaja. A onda je uslijedio senzacionalni preokret. S dva pogotka Palmera u sudiskoj nadoknadi, Chelsea se u dramatičnoj završnici domogao velike pobjede (4-3).

Pobjedu je posebno emotivno doživio menadžer domaće ekipe Mauricio Pochettino. Argentinac je 'poput klauna' plesao uz rub igrališta. Kao da je želio svojim ponašanjem replicirati brojnim kritičarima, koji su ga doživljavali kao 'trenera bez strasti', koji se ne uspijeva poistovjetiti s navijačima Chelseaja.

"Za mene nije ispoljavanje strasti kada neki ludi tip uz aut-liniju radi gluposti. Za mene je strast kada 11 igrača na terenu trči, bori se i očajnički želi postići gol. To je strast koju navijači Chelseaja moraju vidjeti.

Otpisana zvijezda Manchester Uniteda pravi neočekivan potez

Otpisana zvijezda Manchester Uniteda pravi neočekivan potez

Ja kao menadžer moram biti tokom utakmice miran i analitičan kako bih se usredotočio na igru. Na kraju dvoboja pokažite strast kao što sam ja učinio poslije pobjede nad Unitedom. Nije ovo cirkus da vas klaun zabavlja uz aut-liniju", kazao je Pochettino novinarima poslije utakmice.

Analizirajući šokantni tok utakmice Argentinac je naglasio:

"Pretrpjeli smo veliki emocionalni udar nakon što smo u prvom poluvremenu ispustili prednost od dva gola razlike. U nastavku smo kontrolisali igru, ali smo iz tranzicije primili i treći pogodak. Naravno da je takav slijed događaja bio razočaravajući po nas, ali bili smo bolja ekipa i pošteno je da smo došli do pobjede, makar i u zadnjoj minuti.

Mislim da bi ova utakmica trebala predstavljati prekretnicu glede povjerenja između ekipe i navijača. Mi smo jedna od najmlađih ekipa i nije uvijek lako zadržati mirnoću u ovakvim stresnim situacijama. A ja sam glavni trener Chelseaja, a ne klaun. Ako neko želi klauna, neka ga nađe. Ja nisam taj", zaključio je Pochettino, prenosi Jutarnji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije