Pochettino napušta PSG nakon 18 mjeseci: Završio je svoj posao u klubu

0
Radiosarajevo.ba
Pochettino napušta PSG nakon 18 mjeseci: Završio je svoj posao u klubu
Foto: Eurosport.com / Mauricio Pochettino

Argentinac Mauricio Pochettino više nije trener Paris Saint-Germaina, objavio je francuski fudbalski prvak, potvrđujući ranije glasine o razlazu s dosadašnjim trenerom koji je na klupi Parižana proveo samo 18 mjeseci. Pochettino je imao ugovor s PSG-om do ljeta 2023.

"Paris Saint-Germain potvrđuje da je Mauricio Pochettino završio svoj posao u klubu", stoji u službenom klupskom saopćenju u kojem su argentinskom stručnjaku i njegovoj ekipi zahvalili za obavljeni posao i poželjeli sve najbolje u budućnosti, piše index.hr.

Pochettino je na klupu PSG-a stigao u januaru 2021. Mandat je započeo osvajanjem Kupa Francuske, ali je ostao bez naslova nacionalnog prvaka koji je iznenađujuće osvojio Lille.

Strašne scene: Muškarac se zapalio ispred zgrade suda u New Yorku tokom suđenja Trumpu

Strašne scene: Muškarac se zapalio ispred zgrade suda u New Yorku tokom suđenja Trumpu

U prošloj sezoni PSG je uvjerljivo došao do naslova francuskog prvaka, ali je ponovo izostao rezultat u Ligi prvaka, iako je u tim doveden Lionel MessiTo je jedini trofej koji klub još nije osvojio otkako je 2011. vlasništvo nad PSG-om preuzela tvrtka Qatar Sports Investment.

Za danas je u Parizu zakazana konferencija za medije na kojoj bi kao Pochettinov nasljednik trebao biti imenovan dosadašnji trener Nice Christophe Galtier, s kojim je predsjednik PSG-a Nasser al-Khelaifi pregovarao u junu. Da će Galtier biti novi trener PSG-a, dalo se naslutiti kad je na klupu Nice doveden bivši trener Borussije Dortmund Lucien Favre.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije