Bivšem napadaču PSG-a amputirana noga: "Bilo je neizbježno..."

0
Radiosarajevo.ba
Bivšem napadaču PSG-a amputirana noga: "Bilo je neizbježno..."
Foto: L'Equipe / Bruno Fernandes morao na amputaciju noge

Bruno Rodriguez, bivši napadač PSG-a, prošle sedmice morao je na amputaciju desne noge zbog svakodnevnih bolova u članku.

Kao razlog za te bolove navode se brojni udarci koje je doživio tokom karijere.

"Uprkos nekoliko operacija u proteklih pet godina, bolovi su se nastavili i postali nepodnošljivi. Čak je zadobio i benigni tumor u desnom gležnju pa je amputacija postala neizbježna", piše Le Parisien o problemima napadača kojeg navijači PSG-a najviše pamte po odlučujućem golu u derbiju s Marseilleom 1999. godine.

Vozač autobusa u Njemačkoj pod istragom: U prevrtanju poginulo četvero ljudi, brojni povrijeđeni

Vozač autobusa u Njemačkoj pod istragom: U prevrtanju poginulo četvero ljudi, brojni povrijeđeni

"Operacija je prošla dobro. Liječnici su isprobali sva rješenja i na kraju donijeli odluku o amputaciji noge u visini koljena", dodaje Le Parisien, a prenosi Index.

PSG se oglasio na društvenim mrežama, poslao 49-godišnjem Rodriguezu poruku podrške i poručio kako će bivšeg igrača i njegovu porodicu ugostiti na Parku prinčeva.

Rodriguez je karijeru počeo u Monacu 1992. godine. Najveći trag ostavio je u Bastiji i Metzu, a za PSG je igrao u sezoni 1999./2000. Karijeru je završio zbog povreda s 33 godine. Prije 12 godina je s prijateljem otvorio pekaru, ali se povukao iz tog biznisa zbog problema s nogom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije