MUP KS-a / Počele pripreme grada za vječiti derbi: Policija poslala važno upozorenje

19. 05. 2017. u 10:58:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Manje od 24 sata ostalo je do početka jednog od historijskih vječitih derbija, u kojem će Željezničar pokušati savladati Sarajevo za veliki korak ka tituli prvaka BiH.

Zbog toga se glavni grad BiH priprema za ovu utakmicu, te je i Uprava policije Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo održala sastanak NSBiH, predstavnicima klubova Sarajevo i Željezničar, te predstavnicima zaštitarske agencije.

Sastanak je održan kako bi se dogovorili detalji ove utakmice i kako bi se precizirale obaveze nadležnih za osiguranje utakmice u svim njenim segmentima. 

"Predstavnici klubova i NSBiH upoznati su s mjerama koje Uprava policije poduzima u cilju što kvalitetnijeg osiguranja ovog značajnog sportskog događaja, ali i mjerama koje je neophodno da poduzmu zaštitarska agencija i uprave klubova u okviru svojih nadležnosti", stoji u saopćenju MUP-a KS-a.

Oni su dodali i da neće biti tolerirana nikakva ponašanja koja imaju obilježja prekršaja ili krivičnog djela, te su pozvali građane, posebno navijače oba kluba, da svojim ponašanjem daju doprinos.

NEMA KOMENTARA