"Plemići" slomili Differdange: Svi bh. predstavnici dočekat će septembar u Europi

Radiosarajevo.ba
"Plemići" slomili Differdange: Svi bh. predstavnici dočekat će septembar u Europi

Fudbaleri Zrinjskog izborili su plasman u 2. kolo kvalifikacija za Europa ligu pošto su na stadionu pod Bijelim brijegom u Mostaru pobijedili luksemburški Differdange 3:0.

Nakon relativno mirnog većeg dijela prvog poluvremena, "Plemići" su malo prije odlaska na odmor ekspresno poveli s 2:0. Najprije je Nemanja Bilbija u 38. minutu na dodavanje Anesa Mašića zatresao mrežu gostiju, da bi samo tri minuta kasnije Miloš Filipović lobovao golmana Differdangea.

U nastavku je tempo splasnuo, a 10-ak minuta prije kraja rezervista Josip Ivančić u prvom nastupu za Zrinjski pogađa za konačnih 3:0.

Tako je i Zrinjski, nakon Borca, izborio plasman u 2. kolo kvalifikacija za Ligu Europe. Podsjetimo, Banjalučani su u četvrtak poslijepodne pobijedili Sutjesku iz Nikšića 1:0 u 1. kolu kvalifikacija.

Sarajevo je ispalo iz kvalifikacija za Ligu prvaka, ali je već u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Europe, dok Željezničar čeka novi termin za odgođenu utakmicu 1. kola kvalifikacija protiv Maccabija iz Haife.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije