! / Plemići dobili vjetar u leđa: Mozzart novi sponzor HŠK Zrinjski

08. 09. 2021. u 15:35:00 Promotivni tekst

Shares: 0

Situacija u Premijer ligi BiH se zahuktava, a fudbalska groznica se osjeća na svakom koraku. Svi klubovi se bore za što bolji plasman, a među njima je nekoliko ekipa koje je podržala kompanija Mozzart.

Podršku u ostvarenju sportskih ambicija od danas ima i premijerligaš HŠK Zrinjski kojem će kompanija Mozzart biti ekskluzivni beting partner narednih pet godina. Plemići iz Mostara ne kriju zadovoljstvo što su dobili vjetar u leđa od regionalnog lidera u priređivanju igara na sreću.

Ugovor o sponzorstvu u klupskim prostorijama u Mostaru potpisali su Denis Lasić, predsjednik Upravnog odbora HŠK Zrinjski i Tamara Đajić, rukovodilac Sektora marketinga u Mozzartu.

Podršku dobili premijerligaši HŠK Zrinjski - undefined

„Prije svega želimo izraziti zahvalnost kompaniji Mozzart na iskazanoj želji za ulaganjem u naš klupski nogomet, kao i posebnu zahvalnost što je prepoznala HŠK Zrinjski kao jedan od najboljih i najorganiziranijih klubova u BiH. Svi znamo što HŠK Zrinjski predstavlja u nogometu, a, kako je naša vizija da klupski ciljevi mogu samo rasti, jasno da želimo uspostaviti suradnju sa što većim brojem renomiranih tvrtki, tako da smo sretni što će u društvu naših vodećih sponzora od danas biti i kompanija Mozzart. Zadovoljstvo je veliko jer smo potpisali petogodišnju suradnju, a to je najbolja potvrda koliko Mozzart vjeruje u HŠK Zrinjski”, kaže Denis Lasić, predsjednik Upravnog odbora HŠK Zrinjski Mostar.

Ovaj klub ima dugu tradiciju, osnovan je davne 1905. godine, a nakon obnove rada etablirao se kao jedan od najuspješnijih u BiH. Rekordnih šest puta su osvajali Premijer ligu BiH, jednom Kup BiH, a u Evropi su nastupali 15 sezona. Sjajne partije u bojama Zrinjskog svojevremeno su pružali i čuveni Luka Modrić i Blaž Slišković, koji je jedno vrijeme i bio trener ekipe.

Podršku dobili premijerligaši HŠK Zrinjski - undefined

Klub, koji nastupa u prepoznatljivom dresu s lentom, dobro je krenuo u novu sezonu, a ova Mozzartova podrška daje im nadu da će doći do samog vrha Premier lige BiH.

“Zrinjski je ponos Mostara i jedan od najboljih klubova u ovom dijelu BIH. Ovim petogodišnjim sponzorstvom želimo da pomognemo klubu da pruži što bolje partije u najjačem rangu takmičenja. Iduću utakmicu igraju u Trebinju protiv FK Leotar kojem smo takođe sponzor, pa ćemo navijati i za jedne i za druge, a ponajviše za kvalitetan premijerligaški fudbal“, kaže Tamara Đajić, rukovodilac Sektora marketinga u kompaniji Mozzart.

Cilj ove kompanije da obezbijedi finansijsku podršku za sportske kolektive širom zemlje, a pogotovo premijerligašima. Do sada su postali sponzor Željezničara iz Sarajeva, Leotara iz Trebinja prijedorskog Rudara, ženske odbojkaške Reprezentacija BIH, a planiraju da nastave sa ulaganjima i u narednom periodu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA