Mozzart daje najveće kvote: Španija 1,95, Makedonija 1,95, Sjeverna Irska 1,90

0
Promotivni tekst
Mozzart daje najveće kvote: Španija 1,95, Makedonija 1,95, Sjeverna Irska 1,90
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / Španija - Švedska

Nastavljaju se i ovog četvrtka kvalifikacije za Mundijal u Kataru, što je omogućilo bukmejkerima Mozzarta da još jednom nagrade kladioce sjajnim kvotama.

Odabrali su tri para, na kojima će uvijek biti najbolja ponuda na svijetu.

Sva tri meča dolaze iz evropskih kvalifikacija, a u ponudi su dvojke na Španiju i Sjevernu Irsku, kao i kec na Makedoniju.

SAD će odvojeno glasati o pomoći Ukrajini i Izraelu, Trumpovi republikanci prijete

SAD će odvojeno glasati o pomoći Ukrajini i Izraelu, Trumpovi republikanci prijete

Uživajte i zaradite uz najveće kvote na planeti u Mozzartu...

ŠVEDSKA - ŠPANIJA (ČETVRTAK, 20.45), DVOJKA 1,95

Derbi dana igra se u Solni, Švedska će dočekati Španiju. Ovaj meč će najverovatnije odlučiti pobjednika grupe B, iako je na programu tek četvrto kolo. To je veoma važno, pošto samo prvi ide direktno na Svjetsko prvenstvo, drugoplasirani će igrati baraž. Crvena furija je svoje pravo na jedan kiks već iskoristila u 1. kolu, kada je u Granadi remizirala sa Grčkom (1:1). Zato sada nema pravo na grešku. Vikinzi imaju meč manje, ali i savršen učinak od dvije pobjede, bez primljenog gola. Španci ni time ne mogu da se pohvale, poslije Grka mrežu su im zatresli i Gruzija (2:1) i tzv. Kosovo (3:1).

Španci i Šveđani su bili u istoj grupi i u kvalifikacijama za minulo Evropsko prvenstvo. Oba duela su odigrali bez pobjednika, 1:1 u Solni i 0:0 u Sevilji, a oba tima su na kraju prošla dalje. Crvena Furija je bila prva, sa pet bodova više od Vikinga. Na šampionatu je potom Švedska zaustavljena u osmini finala, a Španija u polufinalu. U odnosu na Evropsko prvenstvo, Španija je večeras bez Pedrija, Ojerzabala, Olma i Paua Toresa.

MAKEDONIJA - JERMENIJA (ČETVRTAK, 20.45), KEC 1,95

Jermeni su najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka evropskih kvalifikacija. Osvojili su maksimalnih devet poena iz prva tri kola, pa su sada lideri grupe J. Pobijedili su redom Lihtenštajn (1:0), Island (2:0), pa Rumuniju (3:2). Ipak, nije realno da nastave u tom ritmu. Večeras ih očekuje prvo teže gostovanje, na stadionu "Toše Proeski" u Skoplju. Makedonija takođe može da bude prezadovoljna učinkom u prvom "prozoru", samo je poraz na premijeri od Rumunije (3:2) pokvario utisak. Poslije toga je u Skoplju deklasiran Lihtenštajn sa 5:0, a zatim je u Duizburgu ostvarena jedna od najvećih pobjeda u istoriji reprezentacije, protiv Njemačke sa 2:1.

Makedonci su tako došli u situaciju da večeras eventualnom pobjedom nad Jermenijom preuzmu prvo mjesto i tako naprave ogroman korak ka Mundijalu. Do sada su Makedonci i Jermeni igrali 10 puta, a učinak je izjednačen. Oba tima imaju po četiri pobjede, uz dva remija rezultatima 2:2. Prošle godine su bili rivali u UEFA Ligi nacija, a obje ekipe su odbranile svoj teren. U Skoplju je golovima Alioskog i Nesterovskog Makedonija slavila sa 2:1, ali je potom u Jerevanu Jermenija trijumfovala sa 1:0, čime je na kraju bila za dva poena ispred Makedonije i plasirala se u B diviziju.

LITVANIJA - SJEVERNA IRSKA (ČETVRTAK, 20.45), DVOJKA 1,90

Sjeverna Irska je klasična tvrda, ostrvska reprezentacija. Nije lako savladati je, bilo kod kuće ili u njenom Belfastu. Bugari nisu uspjeli, odigrali su samo 0:0. Prije toga je šampion Evrope, Italija, bila bolja u Parmi sa 2:0. Djeluje da je vrijeme i za prvu pobjedu Irske u kvalifikacijama, rival joj je najslabiji tim u grupi, Litvanija. Baltička selekcija do sada nije osvojila nijedan bod, mada je i igrala protiv dva najsnažnija tima u grupi C, Švajcarske (1:0) i Italije (2:0).

Sjeverna Irska i Litvanija se do sada nisu puno puta sastajali, samo u dva navrata, u kvalifikacijma za Mundijal 1994. godine. Tada su u Irskoj odigrali 2:2, a zatim su Irci u Litvaniji trijumfovali sa 1:0. Litvanci su, računajući i prijateljske utakmice, u seriji od šest uzastopnih pobjeda. Posljednji put su uzdignute glave napustili teren u novembru prošle godine, kada su u UEFA Ligi nacija savladali Kazahstan sa 2:1. Irci su u maju ove godine, u prijateljskom meču, bili bolji od Malte sa 3:0.

Uživajte i zaradite uz najveće kvote na svijetu u Mozzartu. Registraciju za onlajn klađenje možete započeti ovdje.

NAPOMENA: Kvote su podložne promjenama, ali će u svakom trenutku u Mozzartu biti najveće na svijetu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije