Plavi s Grbavice doveli 20-godišnjeg Nigerijca

Radiosarajevo.ba
Plavi s Grbavice doveli 20-godišnjeg Nigerijca
Fudbaler turskog Istanbul Basaksehira Musa Muhammed će narednih šest mjeseci igrati na posudbi u FK Željezničar.

Taj 20-godišnji fudbaler prošao je sve omladinske selekcije reprezentacije Nigerije, a kao kapiten predvodio je U-17 selekciju do naslova svjetskog prvaka 2013. godine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Ima i tri nastupa za A tim, a igra na poziciji desnog beka ili desnog krila. Od 2015. godine je član Basaksehira, u kojem se ove sezone nije mogao izboriti za mjesto startera.

Sportski direktor FK Željezničar Aldin Čenan nada se da je ovo početak uspješne saradnje između Željezničara i Basaksehira.

" Otvorila nam se mogućnost da po izuzetno povoljnim uslovima dovedemo jednog ovako talentovanog fudbalera u Željezničar i nadamo se da će nam puno pomoći u drugom dijelu sezone, kako bi smo ostvarili zacrtane ciljeve. Ovo je samo početak, nadamo se uspješne saradnje Željezničara sa Basaksehirom, koji je trenutno drugoplasirani tim turskog prvenstva", rekao je Čenan.

Musa Muhammed bi se ekipi Željezničara trebao priključiti već sutra na priprema u Antaliji, saopćeno je iz tima s Grbavice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije