Plavi protiv Radnika za jesenju titulu, Sarajevo u Vitezu

Radiosarajevo.ba
Plavi protiv Radnika za jesenju titulu, Sarajevo u Vitezu
Posljednje četiri utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine u 2017. godini bit će odigrane danas. Na rasporedu su četiri duela 18. kola.

Željezničar će na Grbavici ugostiti Radnik iz Bijeljine, a Plavi žele upisati četvrti uzastopni trijumf u prvenstvu, čime bi preskočili Zrinjski na tabeli i osvojili jesenju titulu. Plavi su u odličnoj formi. U duel sa Radnikom ulaze nakon pobjeda nad Borcem u gostima, gradskim rivalom Sarajevom, te čak tri trijumfa nad Širokim Brijegom u sedam dana. Radnik s druge strane ima dvije pobjede i remi, te sedam osvojenih bodova u posljednja tri kola. Utakmica na stadionu Grbavica počet će u 14 sati.

Drugi sarajevski premijerligaš danas će gostovati kod fenjeraša Viteza na Gradskom stadionu. Bordo tim želi trijumfom završiti ovaj dio prvenstva i zadržati priključak za vrhom tabele. Vitez je s druge strane u 17 odigranih kola ostvario samo jednu pobjedu i na proljeće ga očekuje grčevita borba za opstanak.

Borac će u Banjoj Luci dočekati Široki Brijeg. Ekipa iz Platonoveza pobjedu ne zna već četiri kola. Skupili su čak četiri poraza i protiv Širokog Brijega tražit će izlaz iz krize. Širokom duel s Borcem dolazi nakon tri poraza u sedam dana od sarajevskog Željezničara, a bodovi su im potrebni kako bi zadržali priključak s vodećim Zrinjskim i Željezničarom.

Mladost će u utakmici koja je trebala biti odigrana jučer, ali je odgođena zbog snijega na svom terneu dočekati Krupu na Vrbasu. Krupa za poraz ne zna još od 14. oktobra, kada je bodove odnio Široki Brijeg. Od mogućih 18 Krupa je u posljednjih šest odigranih kola osvojila 12 bodova i zauzima peto mjesto na tabeli sa 30 osvojenih boodva - osam manje od lidera Željezničara.

U prošlom kolu Krupa se "okliznula", odigravši samo 1:1 na svom terenu s liderom GOŠK-om. Mladost s druge strane već tri kola ne zna za trijumf. Poraz od Sarajeva i dva remija bez golova protiv Širokog Brijega i Radnika bilans su ekipe Edisa Mulalića u posljednja tri kola.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije