Plavi pod imperativom pobjede: Protiv GOŠK-a za ostanak u vrhu

Radiosarajevo.ba
Plavi pod imperativom pobjede: Protiv GOŠK-a za ostanak u vrhu
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Detalji sa utakmice Željezničar - Sloboda
Zavjesa na 12. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine spustit će se večeras utakmicom između Fudbalskog kluba Željezničar i Nogometnog kluba GOŠK Gabela.

Plavi će na stadionu Grbavica ugostiti GOŠK koji već šest kola ne zna za trijumf u društvu najboljih klubova Bosne i Hercegovine. Uoči gostovanja na Grbavici ostavku na mjesto šefa stručnog štaba GOŠK-a podnio je bivši fudbaler aktulenog osvajača Kupa Bosne i Hercegovine - Feđa Dudić. Njega je na mjestu prvog trenera Gabeljana zamijenio Mato Neretljak.

Plavi će večeras biti pod imperativom pobjede s obzirom na to da je lider prvenstva Fudbalski klub Sarajevo, sinoć upisao novu pobjedu. Odlične rezultate bilježi Bordo tim. Sinoć izabranici Husrefa Musemića nisu dojmili igrom kao u ranijim utakmicama, ali su upisali tri boda i ostali usamljeni na vrhu tabele. Slavio je i Zrinjski protiv Slobode Pod Bijelim Brijegom i Željezničar će biti pod imperativom pobjede ukoliko želi zadržati priključak za gradskim rivalom i aktulenim prvakom.

"U ovom trenutku moram reći da mi je prvi cilj da se što prije psihički vratimo u normalno stanje. Nadam se i poprilično dobro mi je izgledalo na treningu. Tek onda možemo jednostavno analizirati ozbiljno ekipu GOŠK-a koja je znamo namučila i Sarajevo i Slobodu i to imamo u vidu. Vidjet ćemo ko im igra, a ko ne, ali u svakom slučaju nakon ovakve utakmice protiv Slobode, najvažnije nam je da se vratimo u normalno stanje. S igračima smo razgovarali i svjesni su svega šta se događa i šta se događalo na utakmici. Nadam se da ćemo poslije tih preduzetih mjera i ova dva treninga biti potpuno spremni za jednu dobru utakmicu", rekao je Milomir Odović uoči utakmice na Grbavici.

Duel 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Željezničara i GOŠK-a iz Gabele igra se večeras (nedjelja) u 19 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije