"Plavi bećari" šokirali Srbiju: Utakmica s Vojvodinom je "južni derbi"

Radiosarajevo.ba
"Plavi bećari" šokirali Srbiju: Utakmica s Vojvodinom je "južni derbi"
Facebook / Plavi bećari

Osim Premijer lige BiH, ovog vikenda, zapravo u petak počela je i Superliga Srbije. U derbiju 1. kola igrali su TSC-a iz Bačke Topole i novosadska Vojvodina, ekipe koje su prošle sezone izborile plasman u europske kupove.

Utakmica se mogla nazvati "vojvođanskim derbijem", no "Plavi bećari", navijači TSC-a, dali su joj drugi epitet. Oni su objavili poruku u kojoj su utakmicu s novosadskim klubom najavili kao "južni derbi", što su u Srbiji shvatili kao konotaciju na teritoriju "Velike Mađarske" na čijem se jugu nalazi Vojvodina.

"Nova sezona počinje i naš voljeni tim kreće u marš protiv jedne od najjačih ekipa lige, to nam daje razlog za slavlje. Uz to, uspjeli smo da uđemo u Evropu, imamo dobre šanse da u ovoj sezoni igramo na svom novom stadionu i sve počinje 'južnim derbijem'", napisali su "Plavi bećari".

U junu su "Plavi bećari" obilježili 100 godina od Trianonskog sporazuma uz transparent "100 godina tuge". Trianonski sporazum potpisan je 4. juna 1920. u palati Trianon u Versaillesu, a njegovim odredbama je nakon raspada Austro-Ugarske mađarska teritorija smanjena za dvije trećine. Inače, utakmica TSC - Vojvodina završena je neriješenim rezultatom 2:2.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije