Pjanić: Želim da zapamte moje ime, stvarno sam napredovao u Juventusu

Radiosarajevo.ba
Pjanić: Želim da zapamte moje ime, stvarno sam napredovao u Juventusu
Za titulu prvaka Italije ove sezone bit će borba do posljednjeg kola. Puno je ekipa u igri. I mi naravno, rekao je Miralem Pjanić, prvotimac Juventusa.

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine prošlog vikenda u 17. kolu Serije ”A” postigao je sjajan pogodak iz slobodnog udarca, te bio jedan od zaslužnijih za trijumf ”Stare dame” na gostovanju kod Bologne, rezultatom 3:0.

”Za uspješno izvedene slobodne udarce hvala golmanima Juventusa i saigračima sa kojim vježbam nakon treninga”, istakao je Pjanić.

Poslije 17 odigranih kola lider na tabeli italijanskog šampionata je Napoli sa 42 boda, jednim više od aktuelnog prvaka Juventusa. Inter je sakupio 40 bodova, Roma 38...

U narednom 18. kolu u subotu, 23. decembra, od 20.45 sati u Torinu u derbiju Juventus će biti domaćin Romi. Pjanić je u centru je pažnje italijanskih medija zbog tog derbija.

Pjanić, koji je iz Rome prešao u redove 'stare dame', ističe da želi opet slaviti naslov u maju sa Juventusom.

"Ljudi misle da je lagano osvajati u Juventusu. A zapravo to je rezultat jako puno svakodnevne žrtve. Kada sam bio u Romi, igrali smo jako dobar nogomet i sebi ponavljali - to je ta godina, jaki smo, a onda se dogodilo da se na nekim utakmicama nismo jednostavno pojavili. U Juventusu toga nema", objasnio je bh. veznjak, prenosi 'Goal'.

Osvrnuo se Pjanić i na navodnu svađu s trenerom Massimilianom Allegrijem.

"Kad novinari pišu o podjeli u svlačionici, samo nas pokušavaju  destablizirati. Mi smo ujedinjeni i uvijek razgovaramo međusobno na pravi način. Ako se Allegri ljuti na mene, to je zato što želi da postanem najbolji. Vjeruje u mene i to mi daje motivaciju. Kada sam došao u Juve, Allegri mi je rekao da me vidi kao igrača ispred obrane. Uvijek sam mu na raspolaganju i zadovoljan pozicijom koju igram. Želim da zapamte moje ime, stvarno sam napredovao u Juventusu, ali želim biti još bolji", zaključio je Pjanić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije